Férfi Kosárlabda

2021.10.01. 14:05

Remek hozzáállású gárda állt össze a PVSK-nál

Nem kezdődött jól a PVSK- Veolia férfikosárlabda-csapatának az NB I.-es bajnokság, igaz, az élvonal legerősebb csapataival találkoztak. Természetesen a lassabb kezdés nem vette el Illés Mátéék kedvét, akik rengeteget dolgoznak a javításért.

Kvanduk Bence

Forrás: PVSK

Teljesen újjáépült a nyáron a PVSK-Veolia első csapata, s egyelőre még akadozik is a játéka, sok az apró hiba. Igaz a bajnokság első két fordulójában a címvédő Szombathellyel, s a hasonló minőséget képviselő Debrecennel mérkőztek, amelyek ellen ha nincs tökéletes formában a gárda, nem sok esélye van, s most éppen ez a helyzet még.

– Két kiváló csapattal találkoztunk először miután nálunk kicserélődött az egész keret. Rengeteget edzünk, és próbálunk minél jobb formába lendülni. Nyilván a sorsolás tekintetében ez nem volt igazán kedvező, de bízunk a pozitív folytatásban, és abban, hogy minél hamarabb összeállunk csapatként, illetve minél több győzelmet tudunk elérni a szezonban – fejtette ki Illés Máté kérdésünkre. – Ilyen nagy csapatok ellen nagyon fontos, hogy jobban kell kezdenünk, mert most ez egyik találkozón sem volt elmondható. Negyven percig maximálisan kell koncentrálnunk, és akkor lesz esélyünk ekkora csapatok ellen is. Maximális energiával kell játszanunk minden ilyen meccsen, és akkor bármi megtörténhet.

A Panthers az elmúlt héten is igazolt még játékost, így kell még idő, hogy olajozottan működjön a játéka, s megmutathassa a benne rejlő igazi potenciált. Idő viszont nem sok van erre, ha ott akarnak lenni a legjobb nyolc között.

– Biztos vagyok benne, hogy javulni fog a helyzet. Remek hozzáállású gárda állt össze idén mind az edzői stáb részéről, mind a játékosok részéről. Mindenki, aki a klubnál van, minden erejével a sikerért dolgozik – jelentette ki az Orosházáról érkezett 190 centis egyes, kettes. – Bízom benne, hogy soha nem fogjuk feladni, mindig negyven percen keresztül küzdünk és koncentrálunk a pályán. Remélem, ez az alázat meghozza a gyümölcsét.

Természetesen ebben az időszakban ennyi új játékossal nem lenne meglepő, ha súrlódások lennének az öltözőben, de a csapatszellemre nincs panasz.

– Abszolút jó a hangulat az öltözőben. Nyilván két ilyen vereség soha nem jön jól, de mind a pályán kívül, mind azon belül igyekszünk fenntartani a pozitív hozzáállást, és a csapatszellemet. Abszolút jól érzem magamat Pécsen, izgatottan várom a további mérkőzéseket – árulta el Illés. – Az elmúlt másfél hónapban a hétköznapjaim és a hétvégéim nagy részét is az edzések és a mérkőzések teszik ki, de igyekszünk szabad­időnkben elfogyasztani valahol egy kávét, felfedezni a várost. Úgyhogy igazából egy-két részt már sikerült megismerni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában