Boccia

2021.12.03. 16:07

Példátlan pécsi siker

A. M. R.

Fotó: Shutterstock

Történelmi magyar siker született a boccia-Európa-bajnokságon, amelyen számos PTE-s érdekeltségű hallgató is részt vett.

A legnagyobb sikert Szabó Alexandra, a PTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar elsőéves hallgatója aratta, aki egyéniben és párosban is érmet szerzett, utóbbiban a szegedi Hegedűs Lászlóval együtt. A pécsi egyetemi hallgató veretlenül került az elődöntőbe a BC4 kategóriában, ahol 4–1-re múlta felül német ellenfelét. A döntőben a szlovák Michaela Balcova tette szorosabbá és izgalmasabbá a mérkőzést, de Szabó mindvégig higgadt maradt, és 6–4 arányban megnyerte a finálét, megszerezve ezzel a magyar boccia sport első női Európa-bajnoki címét.

A magyar küldöttség másik tagja, Nagy Vivien (MÁI SE) végig kiválóan versenyezve bronzérmet szerzett kategóriájában.

Nem ért véget itt a menetelés, hiszen a páros küzdelmek során a Szabó Alexandra-Hegedűs László páros az elődöntőbe jutásért az ukránokat, míg a döntőbe jutásért az oroszokat múlták felül nagyon magabiztos, egyaránt 8–0-s sikerrel. A fináléban azonban Szlovákia nyert, 4–2-re felülmúlva a magyar kettőst.

Ráadásul a pazar Eb-sikereknek köszönhetően a jövő évi, brazíliai világbajnokságon is ott lesznek a mieink, ugyanis a PTE hallgatója, Szabó Alexandra egyéniben is, és párosban Hegedűs Lászlóval (SZMA Szeged) kvalifikálta magát a kontinenstornára.

Címkék#boccia#pte

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában