Kosárlabda

2022.04.20. 20:34

Fantasztikusat hajrázott a PEAC, de lesz harmadik meccs

Vasárnap Pécsett harcolhatja ki a bronzérmet az NB I.-ben az NKA Universitas PEAC női kosárlabda-csapata, amely remek negyedik negyedet követően egy ponttal alul maradt a Diósgyőrrel szemben.

Kvanduk Bence

Jól kezdte a miskolci második bronzmérkőzést az NKA Universitas PEAC. Az első negyedben végig a maximumot kellett nyújtania vendéglátójának, viszont a második tíz percre úgy tűnt, Sarok és Szücs Réka nélkül elfogy az erő. Bár a védekezés még mindig jól működött, támadásban nem tudták a padról érkezők levenni a kezdők válláról a terheket, s így jöttek a hibák.

A nagyszünetet követően úgy tűnt, gyorsan lezárhatják a hazaiak a meccset, mert Marshallék még mindig nem találtál meg a saját ritmusukat. Amikor azonban már egyetlen miskolci, sőt talán pécsi sem számított volna rá, hogy Wentzelék tempót tudnak váltani, akkor ők rákapcsoltak, s a vereség szélére sodorták ellenfelüket. Sőt, a DVTK-nak kellett az utolsó másodpercekben támadnia egy pontos hátrányban, a rontott dobást követően viszont Dudásovát szabálytalannak látták a játékvezetők, s így két büntetőt ítéltek meg Greennek, aki értékesítette is ezeket.

Az óra 0,4 másodpercen állt meg. Marshall kapta a labdát, akinek dobását nagyon kétes szituációban akadályozta meg a hazaiak játékosa, ott viszont nem láttak faultot a bírák hiába reklamált Csirke Ferenc és alakulata, így pedig kiharcolta a harmadik, mindent eldöntő találkozót a DVTK.


Diósgyőr–NKA Universitas PEAC 58–57 (18–19, 16–10, 15–10, 9–18)

Női kosárlabda NB I., rájátszás, a 3. helyért, 2. mérkőzés.

Diósgyőr: Vorpahl 10/3, Aho 6, Bernáth 14/9, Jovanovics, Green 12. Csere: Kányási 4, Kuster 6, Kiss A. 6. Vezetőedző: Völgyi Péter.

PEAC: Wentzel 8/6, Dudásová 15/9, Marshall 12/6, Nelson 8, Kiss V. 14. Csere: Simon Zs., Brajkovics. Vezetőedző: Csirke Ferenc.


A két győzelemig tartó párharc állása 1–1.


Ez következik: NKA Universitas PEAC–Diósgyőr (04. 24., 19.00)
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában