Úszás

2022.06.20. 16:01

Ámulatba ejtették a világot Konkoly Zsófiék

Móga Richárd

Fotó: Jancsik Árpád

Letették a névjegyüket a magyar paraúszók a portugáliai Madeirán zajló paraúszó-világbajnokságon. A hét sportolóból álló küldöttség négy arany-, három ezüst- és két bronzérmet szerzett a sportág idei legrangosabb viadalán. Ebben pedig óriási szerepük volt a baranyai sportolóknak is. 

A válogatott legeredményesebb úszója a szigetvári születésű Pap Bianka volt, aki 400 méter gyorsúszásban és 100 méter háton is mindenkit maga mögé utasított, s ezzel megszerezte mindkét versenyszám világbajnoki címét. Sőt, két alkalommal a dobogó második fokára is felállhatott. 

Az első érmet azonban a PSN Zrt. kiválósága, Konkoly Zsófia szerezte 100 m pillangóúszáson. A pécsi lány ezzel begyűjtötte élete első világbajnoki aranyérmét. Ezzel pedig teljessé tette kollekcióját, ugyanis jelenleg ami cím úszásban elérhető, az a birtokában van. Ráadásul sikereit tovább gyarapította, hiszen 200 méter vegyesen sem talált legyőzőre, míg 400 méter gyorson másodikként ért célba. Mindemellett 100 háton 4., 50 gyorson pedig 10. lett. 
A díjakhoz hozzátett a mindössze 13 esztendős Hotz Csenge is, aki 400 méter gyors­úszásban szerzett bronzérmet. Rajta kívül még Száraz Evelin nyakába került kitüntetés, ugyanis 100 mellen harmadikként csapott célba. 

Elismerésre méltó teljesítményt tett le az asztalra Iván Bence is, aki két számból is döntőzött. 100 méter mellen 8. lett, míg 200 méter vegyesen a világbajnokságokon eddigi legjobb helyezését szállította, ötödikként csapott célba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában