Fociznak az Arany Kupáért

2022.07.04. 15:00

Esélyt kaptak a hátrányos helyzetű fiatalok

Drávalványi-Súsvertike, Hirics, Zalakomár és Gyulaj fiatal labdarúgói utazhatnak az MTK otthonába, hogy tovább küzdjenek az Arany Kupában.

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Kozármisleny Kilenc, hátrányos helyzetű települések fiataljaiból álló csapatok mérkőztek meg egymással szombaton Kozármislenyben. Hirics, Csököly, Lúzsok, Istvándi, Zalakomár, Gyulaj, Lakócsa, Piskó és Drávaiványi-Sósvertike gárdái ütköztek meg egymással, hogy az Arany Kupa fináléjába juthassanak.

A kispályás torna az MTK Budapesttel és a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen tavaly 16 csapattal indítottuk útjára az Arany Kupát, akkor még csak Budapesten volt egy mérkőzéssorozat, ez mostanra akkora méretet öltött, hogy vidéken selejteznek a fővárosi körmérkőzésekre a gárdák. Debrecenben a kelet-magyarországi, Budapesten, az MTK-nál, a közép-magyarországi, Kozármislenyben pedig a nyugat-magyarországi falvak csaptak össze.

A tornáról a négy elődöntős csapat jutott tovább a fináléba, s így az MTK otthonában is megmutathatják a tudásukat. Ez a négy gárda pedig nem más, mint Drávaiványi-Sósvertike, Hirics, Zalakomár, valamint Gyulaj.

A helyi fináléban Zalakomár és Gyulaj mérkőzés volt, amelyet az utóbbi településről érkezett gyerekek nyertek meg, így pedig még nagyobb sikerélménnyel térhettek haza.

A sorozatnak azonban nem csak az a különlegessége, hogy ezek a hátrányos helyzetű fiatalok esélyt kapnak arra, hogy kitörjenek az őket körülvevő környezetből, hanem abban is, hogy fiúk és lányok közösen alkotják a csapatokat.

A kozármislenyi tornán a legjobb fiú játékost a Csököly gárdájából választották meg a rendezők, ő Kuruczi Máté, aki sajnos nem lehet majd ott a fináléban a pályán, hiszen csapata nem érte el az elődöntőket. A lányoknál szintén olyan alakulat játékosa lett a legjobb, amely most búcsúzott. Ő nem más, mint a Lúzsok kiválósága, Nagy Dominika.

Ha pedig maga a futball élvezete nem lett volna elég ezeknek a fiataloknak, akkor az még boldogabbá tehette őket, hogy korábbi pécsi kiválóságoktól vehették át díjaikat, Lőrincz Sándor és Takács Lajos nyújtotta át nekik őket. Márton Gábor is megjelent díszvendégként az eseményen, de ő a díjátadóra egyéb elfoglaltság miatt már nem tudott maradni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában