Kézilabda

2022.07.21. 12:00

Folytatják a Füzesi Ferenc előtti tisztelgést idén is a nívós tornával

Idén az augusztus 27-i szombaton rendezik majd meg a Füzesi Ferenc Emléktornát a nagyszerű sportember tiszteletére.

K. B.

Fotó: Laufer László

A második alkalommal a fiú színtéren két csoport indul. Az egyiket a PSN Zrt., az Orosháza és a Balmazújváros, míg a másikat a NEKA, a Csurgó és a Tatabánya alkotja. A lányok versenyében a házigazda mellett a Mohács, a Siófok és a Szombathely vesz majd részt.

– Nagy örömmel fogadta a meghívást újra mindenki – kezdte érdeklődésünkre Kovács Gábor, a PSN Zrt. fiú kézilabda utánpótlás szakág szakmai vezetője. – Majdnem ugyanazzal a mezőnnyel vágunk neki, mint az első alkalommal. Idén a Szombathely is részt vesz a lányoknál, ahol dolgozott a Feri, illetve a fiúknál a Komló helyett a Tatabánya lesz, mert előbbi akkor ünnepli a százéves fennállását. Nívós rangos torna lesz.

A kiírás az U18-as, azaz a serdülő korosztálynak lett kiírva, így azért is érdemes lehet kimenni, és megnézni a fiatalokat játszani, mert csupa, a felnőtt kézilabda kapuját rugdosó tehetséget láthat majd az érdeklődő. Sőt, akár a jövő meghatározó sportolóit is.

– Készülünk arra, hogy Kovacsics Miklós emlékműve mellé elhelyezzük a Füzesi Ferenc-plakettet, ahogyan azt tavaly ígértük – tette hozzá.

Ezzel a tiszteletadással kezdődik majd a torna a Lauber Dezső Városi Sportcsarnokban, amelyet ezúttal is két helyszínen rendeznek majd. A fiúk programja folytatódik majd a megnyitó helyszínén, míg a lányok a Széchenyi Gimnázium sportcsarnokában mutathatják meg képességeiket.

Természetesen mindkét helyszínen a szervező PSN csapatai játsszák az első meccseket, a fiúk az Orosházával, a lányok a Moháccsal rajtolnak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában