Elkezdték a munkát

2022.07.20. 15:33

Lehetetlen küldetésre készül a PEAC osztályt váltó csapata

A lehető legjobb felkészülést kell elvégeznie a PEAC női kézilabdacsapatának, hogy megállhassa a helyét újoncként az NB I. B-ben.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Pécs Kedden belevágott a munkába a PEAC gárdája is Papp László vezényletével, hogy felkészüljön a feljutást követő idényére.

– Sokan vagyunk – kezdte érdeklődésünkkor Papp. – Jó hírünk van, ezért elég sokan jelentkeztek az egyetemre olyan szintű kézilabdázók, akik úgy érezték, nálunk tudnának játszani. Emellett próbáltunk a költségvetésünkhöz mérten a megyéből, innen-onnan igazolni. Olyan 20-22 fős lesz a keret, ebből kell majd a szűkebb magot kiszűrni. Köztük van ifista és ifikorú, átfedések is vannak. Senkinek nem fogjuk elengedni a kezét, aki nálunk akar játszani. Akik egyelőre nem fér be a felnőttbe, azoknak indítunk egy megyei csapatot.

A gárdának viszont most nem csak egy szimpla osztályváltással kell megbirkóznia. Az átalakítás miatt egy szűkebb, profi ligába érkezik. Szinte mintha egyből két szintet ugrott volna. Így pedig szinte lehetetlen küldetésnek ígérkezik az előttük álló feladat, főleg zömében egyetemistákkal.

– Más célunk nem lehet, mint a bennmaradás kivívása! Ez egy nagyon fiatal csapat, amihez próbáltunk néhány rutinos játékost hozni – részletezte. – A keret nagy része tavaly vagy idén jött NB I.-es ifiből, akár Kozármislenyből vagy az Alba Volántól. Nem biztos, hogy most érettek erre a feladatra, de az a fontos, hogy most megmutathassák magukat.

Hozzátette, a céljaikért tenni kell. Ugyanazzal a mentalitással, hozzáállással kell dolgozni mint az előző évben.

– Szerencsére meg őriztük azt a közösségi szellemet, ami jellemző volt ránk tavaly. Természetesen a sikerben mindig nagyobb a barátság, mint ha nem minden hétvégén hagyjuk el győztesen a pályát. Ez az idény biztosan nyomot hagy a lelkekben, de ez arra is jó, hogy megmutassák magukat azok, akik erre alkalmasak – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában