Boccia

2022.07.18. 13:01

A legjobbak között is célba értek

Móga Richárd

Forrás: Hungarian Para Boccia Federation / Magyar Para Boccia Szövetség

Sokat érhetnek majd még azok a tapasztalatok a jövőben, amiket most a PTE PEAC Lendület két kiválósága, Szabó Alexandra és Berkes Gergő szerzett a portugáliai Világkupán.

A kiélezett helyzetekben a szerencse sokszor nem állt a pécsi bocciasok mellé, ráadásul több alkalommal is hiba csúszott a gépezetbe, de szégyenkezésre így sem lehet okuk. Ott voltak az elitben a világ legjobb 10 párosa, valamint a világ legjobb 20 egyéni versenyzője között. Mindemellett sikerült értékes pontokat és helyezéseket szerezniük Szabó Alexandra és Nagy Vivien által, akik az elődöntőért mérkőzhettek. Fiatal, a második világversenyén szereplő páros (Szandi és Gergő) is versenyben volt két meccsen az utolsó labdáig. 

A bravúrok elmaradtak, azonban már az fantasztikus eredmény, hogy ilyen erős versenyekre kvalifikálják magukat évről-évre, ráadásul igencsak jól szerepelnek.

Az itt megszerzett rutin még aranyat érhet, ugyanis augusztus 22-29. között még vár egy poznani megmérettetés a sportolókra, majd edzői stábjuk döntést hoz arról, hogy a decemberi világbajnokságon ki képviseli hazánkat.

Eredmények:

Szabó Alexandra (PTE BTK, PTE PEAC, edző: Szappanos Zoltán) BC4 női – Világkupa hatodik.

Nagy Vivien (MÁI SE, Budapest, edző: Szász Zsolt) BC2 női – Világkupa nyolcadik.

Szabó Alexandra – Berkes Gergő (PTE TTK, PTE PEAC, edző: Szappanos Zoltán) BC4 mix páros – Világkupa kilencedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában