Vitorlázás

2022.07.15. 14:32

Felálltak a padlóról: hatodikként végzett a pécsi legénység, akik a verseny előtt felborultak

A borulásuk után még az indulásuk is kérdésessé vált, de ennek ellenére hatodikként végzett Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő vitorlásversenyén a Behek István vezette pécsi hajó, a Ribstory.

Móga Richárd

Forrás: RIBStory Team6 Sailing

Fotó: BrigiPix

Hatodikként végzett az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon a Behek István vezette pécsi hajó, a Ribstory, amelynél az utolsó napokban még az indulás is kérdéses volt, ugyanis a felkészülési időszak utolsó fázisában felborult a hajójuk. A pécsi brigád nem számolt akkor a nagy széllel, így rögtönöznie kellett, ami nem sült el jól, de szerencsére olcsón megúszta a legénység.

– A rajt előtt egy perccel erősödött fel akkorára a szél, hogy azt már a mi hajónk jelen esetben nem bírta el – nyilatkozta akkor lapunknak Behek István. – Mellettünk volt egy másik hajó, és az ütközést szerettük volna mindenképp elkerülni, ezért kénytelenek voltunk elmenni a széltől, így meg kellett ejtenünk a hajót. Tudtuk, hogy ez kockázatos lesz, de nem igazán volt más választásunk. Megpróbáltuk, sajnos nem sikerült.

Ennek ellenére a csapat rajthoz tudott állni csütörtökön Balatonfüreden, Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő vitorlásversenyén. Tavaly negyedikként zárt, így ezúttal a dobogót tűzte ki célul a baranyai brigád.

A sikeres rajtot követően az ötödik helyen hajózott Balatonkenesére a Ribstory, de a siófoki bóját már negyedikként vette a csapat. Olyannyira jól alakult minden, hogy Fonyódnál és Keszthelynél már harmadik volt a pécsi legénység, azonban visszacsúszott a hajójuk, ugyanis Tihanynál már hatodik helyen robogtak, ahonnan már nem sikerült előzniük.

A több mint 150 kilométeres távot végül a Raffeisen nevű katamarán teljesítette elsőként, ugyanis 7 óra 13 perc 21 másodperc alatt ért célba a csapat, amivel 36 másodperccel megdöntötte az eddigi csúcsot, amelyet ugyancsak ez a hajó tartott, a 2014-ben elért 7 óra 13 perc 57 másodperces idővel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában