Kosárlabda

2022.07.08. 18:03

Női Európa Kupa: a főtáblán kezdi meg a szereplését az NKA Universitas PEAC

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) bemutatta a női Európa Kupa 2022/2023-as kiírását, ahol az NKA Universitas PEAC is érdekelt.

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

A sorozatba összesen 52 csapat nevezését fogadták be, melyekhez az Euroliga selejtezőből érkezik hat gárda. Az orosz, fehérorosz együttesek kizárása ellenére megmaradt a két konferenciára való felosztás. Magyarországot három együttes képviseli. Az NKA Universitas PEAC és az UNI-Győr a főtáblán kezdi meg a szereplését, míg a Ludovika-FCSM Csata a selejtezőben.

A magyar csapatok a Konferencia 1-ben, a keleti konferenciában szerepelnek török, lengyel, román, görög, izraeli, szlovák, bolgár és litván ellenfelek mellett. A Konferencia 2-ben francia, spanyol, olasz, cseh, belga, svájci, német, portugál, luxemburgi és horvát alakulatokat láthatunk.

A csoportokat július 15-én sorsolják. A selejtezőket oda-visszavágós formában bonyolítják le. A hivatalos játéknapok október 6. és 13.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában