Sárkányhajó

2022.09.30. 13:00

A pécsi sárkányhajósok kettős MEFOB sikerrel hangoltak a szombati Dunai Regatta-ra

Kettős PTE-siker után ezúttal Székesfehérváron is a pécsiek világbajnok egysége volt a leggyorsabb mindkét távon a MEFOB második fordulójában.

Móga Richárd

Forrás: PTE PEAC

Tizenhetedik alkalommal rendezték meg Székesfehérváron a Sárkányhajó Fesztivált, amelynek része volt az Egyetemi Regatta is. Az eseményre négy egység nevezett: a Pécsi Tudományegyetem, a Széchenyi István Egyetem, a Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem.

Az első körhöz hasonlóan ezúttal is 200, valamint 2000 méteren rendeztek futamokat. Egyik távon sem férhetett kétség a világbajnok pécsi egység sikeréhez: 200 méteren is meggyőző fölénnyel értek célba elsőként a Széchenyi István Egyetem hajója előtt. Sőt, a 2000 méteres távot majdnem félperces előnnyel nyerte a PTE, szokás szerint a SZE előtt.

Hétvégén azonban már a Dunai Regatta, az egyetemi hallgatók legrangosabb hazai evezős és sárkányhajós versenye van fókuszban.

Sárkányhajós menetrend

A sárkányhajósok esetében a két futam két külön nyertest jelent, melyek indulása:

– első futam: 16.15

– második futam: 16.45

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában