Ökölvívás

2022.11.10. 16:18

A Zsutipe SE és a történelmi pillanat

H. L.

Forrás: Shutterstock

Csepelen rendezték meg az összevont utánpótlás ökölvívó országos bajnokságot, amelyen a legjobb hazai U12-es, serdülő és junior versenyzők mérték össze a tudásukat. Ez volt az idei utolsó hazai kiemelt korosztályos esemény a sportágban. A viadalon hetven klub 350 fiatalja indult el, a mezőnyben láthattuk az 1996-ban alakult pécsi Zsutipe SE fiataljait is, hat öklözőt indítottak, valamennyien dobogósok lettek. Volt, akinek egy, másoknak két, illetve három meccset kellett vívnia. 

– Történelmi pillanat, mert nem Baranyában értünk el kimagasló eredményeket, hanem országosan is – hallottuk Dunai Zsolttól, aki a Zsutipe SE egyik edzője, ő is segítette felkészülni a tanítványait a versenyre, amelyen ott is volt. – Összesen tizenkét igazolt ökölvívónk van, ennek a létszámnak a felét neveztük a korosztályos ob-re. Az egyesületi rangsorban a hetvenhárom csapatból a tizenkettedik helyen végeztünk, ami dicséretes.

A Zsutipe SE csepeli eredményei 

Serdülők. Fiúk. 40 kg: 2. Mendi Lorenzo. 
44 kg: 2. Bagó Péter. 
50 kg: 1. Orsós Erik. 
60 kg: 3. Kökény Krisztián. 

Juniorok. Fiúk. 80 kg: 1. Ifj. Dunai Zsolt. 
Lányok. 54 kg: 2. Dunai Jázmin.

A közelmúltban a Zsutipe SE a Harkányban rendezett ökölvívó Horváth Géza-emlékversenyen is ott volt. Képviseletében a junior fiúknál súlycsoportjában ifj. Dunai Zsolt (őt választották meg az egész mezőny legtechnikásabb öklözőjének), Orsós Erik és Bagó Róbert győzött, Kökény Krisztián is szorítóba lépett, de a meccsén nem hirdettek eredményt, miként Mendi Lorenzójén sem a serdülőknél. A nőknél a junior korosztályban az 54 kilósoknál Dunai Jázmin bizonyult jobbnak ellenfelénél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában