Labdarúgás

2022.12.01. 09:40

A pécsi tehetség passzából született a válogatott győztes gólja – videó

Miklós Péter, a PMFC U19-es csapatának kirobbanthatatlan védője 88 percet kapott az U18-as válogatottban, de az egy félidőt játszó, s gólpasszt adó Vas Bence is főszereplővé vált.

K. B.

Forrás: mlsz.hu

A PMFC két labdarúgóját is elvitte Babó Levente az U18-as labdarúgó-válogatottunk szövetségi edzője magával Montenegróba, hogy az év utolsó edzőmeccsén tesztelje képességüket. Miklós Pétert, aki korábban a tartalék listán volt, végül kezdőként lépett a pályára, s 88 percen keresztül mindent elkövetett, hogy a házgazda gólképtelen maradjon. A korábbi pécsi vezetőedző fia, Vas Bence a második játékrészre érkezett, de így is főszereplővé vált, egy szépen végigvitt kontra végén ő tálalt a gólszerző Sebe Botond elé. Ezzel a találattal pedig a mieink megnyerték a találkozót. Még az is belefért, hogy Barkócz Benedek büntetőt vétett.

– Nagyon rossz állapotú pályán játszottunk, főképp ennek tudható be, hogy a játék minősége bőven hagyott kívánnivalót maga után – értékelt a mérkőzés után Babó Levente az MLSZ.hu-nak. – Ilyen körülmények között a mentális tényezők még többet számíthatnak, és ezen a területen nem is okoztak csalódást a játékosok. A második félidőt jól kezdtük, gólt lőttünk, dominálni tudtunk, de a kihagyott büntető után voltak nehéz pillanataink, a hazaiak a végén nagy energiákat mozgósítottak a döntetlenért. Az őszt arra szántuk, hogy felmérjük a korosztályt, a tavaszi folytatásban már szűkebb kerettel dolgozunk majd, és bízom benne, hogy a jövő őszi tétmérkőzések közeledtével játékminőségben is sokat fogunk még előrelépni.

A mérkőzés itt megtekinthető:

Montenegró-Magyarország 0–1 (0–0)
U18-as labdarúgó válogatott felkészülési mérkőzés. Magyarország: Gyetván Márk (Bánfalvi Gergő, 46.) - Miklós Péter (Markgráf Ákos, 88.), Kocsis Gergely, Kokovai Csongor - Csatári Kevin (Sebe Botond, 46), Boros Zsombor (Ferencsik Bálint, 78.), Tóth Alex, Lapu Andor (Major Marcell, 78.) - Michael Okeke (Átrók Zalán, 69.), Klausz Milán (Barkóczi Benedek, 69.), Dusinszki Szabolcs (Vas Bence, 46.)
Gólszerző: Sebe B. (49.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában