Elismerés

2022.12.02. 16:03

A PTE hallgatói a csúcsra repítették az egyetemet

Megtartotta a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) az Év Egyetemi Sportolója Díjátadó Gáláját, amelyen a az összes hazai felsőoktatási intézmény közül a PTE lett a legeredményesebb.

bama.hu

Forrás: PTE

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) péntek délután tartotta meg a hagyományos Év Egyetemi Sportolója Díjátadó Gáláját Budapesten. Valamennyi Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságot figyelembe véve a Pécsi Tudományegyetem (PTE) hallgatói szerezték a legtöbb pontot, így a PTE lett az összes hazai felsőoktatási intézmény közül a legeredményesebb, tudatta közleményében az intézmény.

Az eseményen hagyományosan azokat az egyetemi sportolókat díjazzák, akik egyetemi világversenyeken első, második, vagy harmadik helyezést értek el, illetve akik felnőtt világversenyen a dobogóra állhattak. Idén összesen 154 díjat adtak át, melyek közül 31-et a Pécsi Tudományegyetem hallgatói vehettek át.

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség évente több mint 40 sportágban szervez Egyetemi Főiskolai Országos Bajnokságokat. Ezeket figyelembe véve, az abszolút pontversenyben a Pécsi Tudományegyetem szerezte idén a legtöbb pontot az egyetemek és főiskolák között, így első helyen végzett. Az elismerést Miseta Attila, az egyetem rektora vette át.

A rangos díj kapcsán a rektor elmondta: „Nagy büszkeség ez a számunkra, hiszen igen nívós mezőnyben végeztünk az első helyen. A PTE számára kiemelt stratégiai cél a sport támogatása, az ehhez szükséges infrastruktúra biztosítása, és örömmel tölt el, hogy mindez az eredményekben is megmutatkozik. Büszke vagyok a hallgatóinkra” – hangsúlyozta Miseta Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában