Kosárlabda

2023.01.29. 13:01

Jovan Gorec: minden győzelem a játékosoké, minden vereség az edzőké – nyilatkozatok a rangadó után

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

Az utolsó negyedben jobban bírta erővel a DVTK a női élvonalbeli bajnokság tizennyolcadik fordulójának rangadóján, így az NKA Universitas PEAC ugyan nagy küzdelemben, de alulmaradt hazai környezetben az Európa-kupa nyolcaddöntőjének visszavágója előtt.

Jovan Gorec, a PEAC vezetőedzője: – Gratulálok a Miskolcnak, határozottan több ilyen hangulatú mérkőzés játszanak hozzánk képest. És gratulálok a lányoknak is, akik keményen küzdöttek, büszke vagyok rájuk. Jól játszottak, pedig azt nem könnyű ilyen jó csapatok ellenében. Minden győzelem a játékosoké, minden vereség az edzőké, szóval ezt a mostanit magamra vállalom. Meg kell néznem a videót, de jelzésértékű, hogy hazai pályán 12 büntetőt tudtunk dobni, miközben az ellenfél 29-et. Valahogy úgy alakult, hogy ugyanaz a játékvezető fújjon, akinek a sípja a miskolci mérkőzésen is rendre néma maradt.

Völgyi Péter, a DVTK vezetőedzője: – Statisztikai szempontból nagyon furcsa mérkőzés volt, hiszen 15 ponttal elveszítettük a lepattanók csatáját, amivel nagyon nehéz meccset nyerni, ugyanakkor négyre minimalizáltuk az eladott labdáink számát, ami nem egyszerű. A PEAC remek taktikát választott, hagyott minket kívülről dobni, viszont megakadályozta a gyorsindításainkat, a festéken belüli területet pedig keményen megszállta. Az utolsó negyedben feljavult a mi védekezésünk is, ami önbizalmat és lendületet adott nekünk

Kiss Virág, a PEAC centere: – Nehéz megfelelő szavakat találni egy ilyen mérkőzés után, ahol 38 percen keresztül egyértelműen mi irányítottuk az eseményeket, és nagyon jól játszottunk egy euroligás csapat ellen. Ráadásul úgy éreztem, ma igazi csapatként játszottunk. Most nagyon fáj, nagyon szerettük volna a győzelmet, de pont ezért fogunk még keményebben dolgozni, hogy megmutassuk mindenkinek, mire vagyunk képesek.

Monika Grigalauskyte, a DVTK kosárlabdázója: – Nehezen lendültünk bele, nehéz utunk volt, két napja nehéz Euroliga-meccsünk, de pont arról beszéltünk a lányokkal az előbb, hogy mi vagyunk a feltámadások és visszatérések királynői. Veszélyes így játszani, de akkor vagyunk a legjobbak, amikor falhoz szorítanak minket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában