Kosárlabda

2023.02.25. 10:01

A PINKK trénere földöntúli feltámadásban bízik, míg a PEAC a harmadik helyre hajt az alapszakaszban

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

Egy nyögvenyelős, de annál értékesebb győzelmet zsebelt be legutóbb a Ludovika Csata otthonában az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata, azonban ezúttal sokkal többre lesz szükség a diadalhoz hazai terepen a bajnokaspiráns Győr ellen. Motivációért vélhetően nem kell a szomszédba menni, ugyanis egy siker esetén akár a második pozícióba is felléphet a pécsi klub, igaz, hétvégi riválisa egy találkozóval kevesebbet tudhat maga mögött, na meg ehhez kellene a DVTK botlása is. Ráadásul van is miért revansot venni, hiszen november közepén esélye sem volt Jovan Gorec alakulatának idegenben (92–71).

Iványi Dalma, a PEAC másodedzője: – Nagyon fontos mérkőzés vár ránk a Győr ellen szombaton, amelynek az egyik kulcsa az lesz, hogy a ritmusát tudjuk kontrollálni. Ellenfelünk egy olyan csapat, amely gyorsan játszik, nagyon jól dob kintről, a játékosaik nagyon jól egy-egyeznek. Az egyik kiemelt feladatunk lesz, hogy lelassítsuk őket, és rájuk erőltessük a mi ritmusunkat, ami fegyelmezettebb és lassabb lesz. Ezenkívül lényeges lesz az is, hogy fizikálisan felvegyük velük a versenyt, plusz fontos lesz a lepattanó harc is. A lányok nagyon motiváltak és mindenképpen szeretnénk visszavágni a Győrnek, megnyerni a mérkőzést, hogy életben tartsuk a lehetőséget arra, hogy a harmadik helyen fejezzük be az alapszakaszt.

Minden eddiginél nehezebb napokon van túl a PINKK-Pécsi 424 női kosárlabdacsapata, ugyanis legutóbb a Győr vendégeként elszenvedte az együttes idénybéli legnagyobb arányú vereségét (143–46). Persze nem vitás, a két gárda között óriási a különbség, de közben teljesen érthető a baranyai szurkolók negatív véleménye. A Vasas Akadémia vendégeként lehet hétvégén eszmélni a sokkból, de a tabellára tekintve erre nem sok esély van. Főleg úgy, hogy az előző körben egy nagyon szép, magabiztos diadalt aratott hazai környezetben az ELTE BEAC ellen. A két együttes legutóbb ősszel mérkőzött meg egymással, mikoris egy negyedet behúzott a PINKK, de így is nagy pofon lett a vége (68–99).

Kovács Dénes, a PINKK vezetőedzője: – Ismét egy kellemetlen ellenfélhez látogatunk, bár nekünk jelenleg mindenki az. A Vasas a topcsapatok után egyértelműen az egyik legjobb védekezéssel bír. Agresszív letámadásokkal sok borsot törhetnek az orrunk alá. Nyilvánvalóan földöntúli feltámadást várok a múltheti fiaskó után, és remélem, hogy kellemes élményekkel fogunk távozni korábbi kenyéradomtól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában