Kézilabda

2023.02.24. 19:00

Városi rangadóra várva: PEAC–PVSE párbaj, mislenyi lazítás

Sz. Zs.

Fotó: Shutterstock

Akad, aki pihenhet, másoknak egy kiélezett városi derbin kell parkettre lépniük – e kettősség jegyében kezdődik a másod- és harmadosztályban a baranyai kézilabda-hétvége.

Előbbi a Kozármisleny NB I. B-s női gárdájának jutott ki; pedig pár napja még nem így készültek, ám pénteki friss hír, hogy soros ellenfelük, a Pénzügyőr pénzügyi problémák(!?) miatt nem vállalta a meccset; sőt, a tabella szerint azóta a szövetség már törölte is a fővárosiakat a bajnokságból.

Fontos fellépés vár viszont ugyanebben a csoportban a PTE-PEAC-hölgyeire, akik a pontvadászatban jóval előkelőbb helyen álló Algyőhöz utaznak szombaton 17 órára. Az idény egyik meglepetéscsapatával szemben most sem ők az esélyesek – ahogyan az ősszel Pécsett is simán kikaptak –, ám Papp László vezetőedző azért olyan ellenállást ígér, hogy ezúttal mégse virágos jókedvükben hagyhassák el a küzdőteret a vendéglátó Levendula Hotel játékosai.

A férfi NB II. Délnyugati csoportjából kiemelkedik a PTE-PEAC – PVSE városi rangadó, amelyen vasárnap 16 órakor, a Lauber energiamegtakarítás miatti hétvégi zárva tartása okán a PEAC egyetemi csarnokában (Ifjúság u.) harsan fel majd a kezdő sípszó.

A hétvégi második fellépés tehát hazai pályán vár az egyetemista hölgyek mellett a férfiakat is trenírozó Papp Lászlóra: – Nevezhetnénk akár pécsi rangadónak is ezt a mérkőzést, ha nem több külföldi légiós alkotná ellenfelünket, mint magyar vagy helyi játékos, akikkel természetesen erős csapatnak számítanak. Jó előjelnek tekintem ugyanakkor, hogy szeptemberben két góllal le tudtuk győzni őket, így a várhatóan kemény, és különösen harcos összecsapáson most sem másra készülünk. Azzal együtt is, hogy kihagyások és különféle sérülések kicsit megtépázták a sorainkat, de igyekszünk összeszedni magunkat, és plusz energiákat mozgósítva pótolni a hiányzókat.

Mint minden városi derbi, ez is fokozott izgalmakat tartogat a maga kétesélyességével és bizonytalanságával. Tiszteljük a PEAC-ot, és komolyan készülünk a mérkőzésre. Természetesen szeretnénk nyerni, sőt, hiszünk a győzelmünkben – vetítette előre az esélyeket Cagalj Zeljko, a PVSE mestere. Sz. Zs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában