Cselgáncs

2023.03.07. 19:00

Keményen beleállt minden harcba Schönberger

K. B.

Forrás: Romváry Attila

Jól szerepelt a pécsi Virradat SE ifjú cselgáncsozója az Olaszországban rendezett junior Európa Kupán, az ötödik helyet érte el.

Az első körből kiemeltként párharc nélkül jutott tovább, majd a hazaiak versenyzőjével Francesco Fidonéval csapott össze, s meg is nyerte ellene az ágát egy ipponnal. A következő ellenfele az elődöntőben honfitársa, Dobos Levente volt, aki ellen azonban ezúttal alul maradt, egy vazari döntött.

A vigaszágon aztán egy szlovén rivális, Zan Kostanjsek jött a pécsi +100 kilogrammos mezőnyben versenyző tehetséggel szembe. Végül Schönbergert két vazarival térdre is tudta kényszeríteni, így nem érhette el a pécsi sportoló a bronzot.

Dobos egyébként az ezüstöt érte el. A magyar küldöttség ezen kívül még nyolc érmet zsebelt be. Gábor Áron nyakába került arany. Szabó Áron, Demeter Bendegúz és Kriza Anna egyaránt a második helyen zárt, míg Adorjáni Gergely, Sági Nikolett, Kőszegi Rebeka és Szeleczki Szabina a dobogó alsó fokára állhatott fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában