Kosárlabda

2023.04.19. 09:29

A PEAC az utolsó lépcsőfokot készül megtenni az ötödik helyért, míg a PINKK a hőn áhított győzelemre hajt

Az utolsó lépcsőfokot kellene megtennie az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapatának az ötödik helyért, de vélhetően a TFSE-MTK nem adja majd könnyen magát hazai pályán szerdán 18 órától az MTK Kosárlabda Csarnokban, így Jovan Gorec alakulatának nem lesz olyan egyszerű dolga, mint hétvégén.

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

Könnyen lehet, hogy a 2022/23-as idényben utoljára látjuk parkettre lépni az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapatát, ugyanis amennyiben Jovan Gorec együttese győztesként hagyja el szerda este a TFSE pályáját, akkor már biztossá válik az ötödik pozíció, így véget ér a szezon a pécsi klub számára. 

Sokakat talán meglepett, hogy valósággal átgázolt a baranyai alakulat hazai környezetben a fővárosi ellenfelén (100–52), így nehéz elképzelni, hogy szerdán este fordul a kocka. Pedig aztán lenne miért revansot vennie a TFSE-MTK csapatának, ugyanis az idei bajnokságból háromszor találkozott egymással a két brigád, de minden alkalommal Kiss Virágék ünnepelhettek. 

Az alapszakasz első körében feszülhetett egymásnak a két együttes először, az MTK Kosárlabda Csarnokban, de akkor az a Cierra Burdick bizonyult a legjobbnak, aki ma már a Valenciat erősíti. Huszonkét pontot jegyzett akkor az amerikai játékos, ráadásul tizenkét lepattanót is összeszedett. Új vezérre lesz hát szükség, de hétvégén bizonyították a PEAC kosárlabdázói, hogy nyugodtan lehet rájuk számítani. 

Wentzel Nóra, a PEAC kiválósága: – Egyetlen célunk, hogy lezárjuk a párharcot, és megszerezzük az ötödik helyet. Az első meccsen könnyed győzelmet sikerült aratnunk, de a TFSE nagyon erős hazai környezetben, így biztosan nem lesz olyan egyszerű dolgunk, mint hétvégén, de ha át tudjuk menteni a formánkat, akkor optimisták lehetünk.

Kiss Virág, a PEAC centere: – Természetesen érezzük már a lábainkban a szezon végét, de az ilyen mérkőzések, mint a vasárnapi mindig átlendítenek minket a fáradtság okozta nehézségeken. Tisztában vagyunk azzal, hogy a TFSE nem feltett kézzel fog kilépni szerdán a pályára, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy megnehezítsék a dolgunkat, de bízom benne, hogy egy hasonló jó és magabiztos játékkal lezárhatjuk ezt a párharcot Budapesten.

Iványi Dalma, a PEAC másodedzője: – Egy nullra vezetünk a TFSE ellen, egy viszonylag sima mérkőzésen tudtuk megszerezni a hazai győzelmet, szerdán pedig szeretnénk lezárni a párharcot és megszerezni az ötödik helyet. Ehhez fontos lesz, hogy ugyanazzal a motiváltsággal és agresszivitással játsszunk, mint vasárnap tettük. Egy új mérkőzés vár ránk, az elejétől nekünk kell irányítani a meccs ritmusát és nem szabad hagyni, hogy a TFSE lendületet kapjon hazai pályán. Oda kell figyelni, hogy minél kevesebb eladott labdánk legyen, okosan játszunk és kihasználjuk azt az előnyünket, ami elsősorban a palánk alatt van.

Egy biztos: az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata eseménydús szezont tudhat maga mögött, de az ötödik helyet megérdemelné az együttes, már csak a felsőházi szereplését látva is. Amennyiben szerda este nem sikerülne lezárni a párharcot, akkor még vasárnap 18 órakor a Rátgéber Akadémián még vár egy csata Jovan Gorec alakulatára. 
 

Az igazságérzetüknek is jót tenne egy győzelem 

Utolsó előtti meccsére készül a 2022/23-as idényben a PINKK-Pécsi 424 női kosárlabdacsapata, így már csak két sansz maradt arra, hogy a pécsi sereghajtó ne nyeretlenül zárja az idei szezont. 

A Szigetszentmiklós az alsóházban jelenleg második, de Kovács Dénes alakulata az elmúlt meccseken olyan játékkal rukkolt elő, amely jó okot ad a bizakodásra. 

Kovács Dénes, a PINKK trénere: – Célunk már csak az, hogy a hátralévő fordulókban megszerezzük a hőn áhított győzelmet, ami lehet, egyesek szerint már felesleges, de aki tudja, hogy mentálisan milyen megterhelő szezon van mögöttünk, az tisztában van azzal, hogy mekkora megkönnyebbülést jelentene ez nekünk, és az igazságérzetünknek is létfontosságú. A BKG-ból két meghatározó idegenlégiós távozott, amit úgy reagáltak le, ahogy azt egy jó csapatnak kell, tehát az eddig kevesebb szerephez jutó játékosok felszabadultan és eredményesen kezdtek el kosárlabdázni, így úgy gondolom, hogy magas színvonalú mérkőzés várható.

A találkozó szerdán 18 órakor kezdődik a PVSK Csarnokban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában