NB II.-es labdarúgás

2023.04.24. 11:27

Nagyon gyenge a tizenhatoson belül a PMFC – reakció

Nem a PMFC elképzelései szerint alakult a labdarúgó NB II. 33. fordulója, hiszen egyetlen pont se került a tarsolyba, de ez már hetek óta húzódó tendencia.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Aggasztó mértékeket ölt a PMFC gólcsendje, hiszen már négy mérkőzés óta nem szerzett pontot sem ezáltal. Ráadásul csak a kiváló ősznek köszönheti biztos bennmaradását a klub, hiszen ha csak a tavaszt nézzük, egyedül a Csákvár teljesít a pécsieknél gyengébben. A Szeged otthonában persze nem tragédia kikapni, inkább a negatív széria, ami igen fájóvá teszi.

– Sajnos úgy telt ez a mérkőzésünk, mint az elmúlt három – fogalmazott Weitner Ádám, a PMFC vezetőedzője. – Hiába uraltuk a két tizenhatos között a meccset, sok passzal építettük fel a támadásainkat, de a meccsek a boxon belül dőlnek el, és most nagyon gyengék vagyunk ebben. Az ellenfél talált 13 méterről egy fejes gólt, utána pedig hiába voltak lehetőségeink, azokat nem tudtuk kihasználni. Ősszel ezeket a mérkőzéseket megnyertük, frusztráltak is vagyunk emiatt az eredmény sor miatt, de a munkában hiszünk, és abban, hogy ebből ki kell jönni minél előbb, mert ez így abszolút nem jó.

A Pécs egyébként a tavasszal 10 találatot szerzett, míg Helesfay kapuját 16 alkalommal vették be az ellenfelek. Ebből kettőt-kettőt a Mosonmagyaróvár (2–1), a Diósgyőr (3–2), a Siófok (2–2) és a Nyíregyháza (2–1), egyet-egyet a Csákvár (1–1) és a Szombathely (1–1) ellen szereztek. Az ősszel 22 pécsi gólra 13 kapott jutott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában