Ritmikus gimnasztika

2023.04.20. 13:02

Sziporkáztak a magyar indulók, de a tajvani versenyzők is remekeltek a magas színvonalú pécsi kupán

Móga Richárd

Forrás: Pécsi RGSE

Kiválóan szerepeltek a legnehezebb I. és II. osztályban a hazai versenyzők a XXII. Pécs kupán, ahova Lettországból, Litvániából, Máltáról, Németországból, de még Moldovából is érkeztek versenyzők.

Az I. osztályban, ahol a legkisebbeknek is már két, míg a kilenc éveseknek három gyakorlatot kellett bemutatniuk, Kokoly-Tege Hanna, Kristóf Szinta Déva, Kachovetz Kinga, Péter Panna és Hesz Franciska Míra egyaránt első helyen végzett.

A dobogó második fokára állhatott Fekete Liliána, Rácz Emili pedig bronzéremmel büszkélkedhet.

Egy osztállyal lejjebb Gajári Boglárka a felnőttek között a legjobbnak bizonyult, Storcz Dorina második lett, míg Sánta Nadin és Hefner Laura a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A B light kategóriában Mandel Eszter, Fülöp Magdaléna első, Mandel Adél, Miklós Dorina, Hegyi Emma és Nagy Tekla pedig második helyezést értek el.

A szerenkénti versenyekben 13 arany, 11 ezüst és 11 bronzérmet szerzett a házigazda.

– Összességében jól szerepeltek a lányok, különösen biztató az I. osztályú sportolóink sikere, hiszen ők a magyar bajnokság országos döntőjében is a legjobbak között szerepelnek majd, a budapesti nagy klubok versenyzővel mérik össze majd tudásukat. Ez a verseny is bizonyítja, hogy az utánpótlás nevelés terén a Pécsi RGSE méltán a vidék egyik legkiemelkedőbb központja, minden személyi és tárgyi feltétel adott ahhoz, hogy válogatott sportolókat nevelhessünk a sportág számára – nyilatkozta lapunknak Hesz Zoltán, a Pécsi RGSE elnöke.

A külföldiek közül az ukránok, moldávok, románok voltak a legjobbak, de a tajvani versenyzők is meglepően magas színvonalú gyakorlatokat mutattak be, októberben pedig jön a folytatás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában