Kosárlabda

2023.05.18. 11:01

Remekül mozgott a PEAC új szerzeménye, ráadásul ismét nyert a válogatott Szlovénia ellen

Móga Richárd

Fotó: KOVACS PETER

Megismételte a kedd esti bravúrt a magyar női kosárlabda-válogatott, így két nap alatt kétszer is sikerült legyőzni Szlovénia nemzeti együttesét. A két meccs közötti legnagyobb különbség, hogy ezúttal Dombai Réka, Studer Ágnes, Miklós Melinda, Ruff-Nagy Dóra és Határ Bernadett is kimaradt a keretből.

A feldobást követően azonnal magas fokozatra kapcsolt a magyar válogatott, ráadásul az agresszív védekezésnek köszönhetően rengeteg hibára kényszerítette az ellenfelet Székely Norbert alakulata. Hazai oldalon igazán Oblak betörései jelentettek veszélyt, de csapattársai összességében tehetetlenek voltak, így ismételten jókora különbséggel nyert a magyar együttes.

A válogatottban a PEAC új szerzeménye, Mérész tizenegy pontot jegyzett, míg a frissen távozó Kiss Virág 19 egyéggel végzett. Legközelebb május 22-én lépnek pályára a hölgyek, immáron Székesfehérváron, Portugália ellen.

Szlovénia–Magyarország 62–94 (12–29, 21–25, 17–18, 12–22)

Női kosárlabda felkészülési mérkőzés, Szlovénia, ŠD Slovenske Konjice, Konjice Hall. Vezette: P. Pipan, D. Lapanović, R. Misson (D. Jager). Szlovénia: Lisec 9, Oblak 26/3, Rakovina 4, Friškovec 6/6, Sivka 4. Csere: Rupnik 1, Kozina Bubnič -, Debeljak 11/9, Kramžar 1, Šrot -, Čeh -. Magyarország: Kiss 19/3, Dubei 9/3, Aho 8/3, Lelik 3/3, Mérész 11. Csere: Kányási 9/3, Török -, Varga 8/6, Wentzel -, Horváth 9/9, Tóth 6, Dúl 12/6.

Székely Norbert, szövetségi kapitány: – A mai sikert semmiféleképpen nem fogjuk túlértékelni. Nagyon sok fejlődési lehetőség van még a válogatottban, és ha a céljainkat el szeretnénk érni az Eb-n, akkor ez egy jó első állomás volt, de innen még sok munka vár ránk. Amit nagyon fontos kiemelni, hogy a csapat a három nap alatt nagybetűs csapattá érett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában