Kosárlabda

2023.06.13. 11:01

Egy balesett miatt tovább tartott az utazás, de a römiparti segített a helyzeten – megérkezett a magyar válogatott

Móga Richárd

Forrás: wbasket

Egész biztosan rövidebb útra számított a csütörtökön rajtoló Európa-bajnokságra hétfőn délután elinduló magyar női kosárlabda válogatott. A szomszédos Szlovénia volt az úticél, egészen pontosan Ljubljana, de egy baleset a fővárosba vezető autópályán jó másfél órával meghosszabbította az utazást.

A várakozás nem telt unalmasan, hiszen a buszon mindvégig jó hangulat uralkodott, ráadásul több römiparti is zajlott a buszon ez idő alatt. Ennek köszönhetően hamar eltelt az idő, így kilenc órakor már elfoglalhatta az együttes a szállást. A szervezők egyébként mindenkit a Radison Blu Hotelben szállásoltak el, a mieinknek a 13. szint jutott.

A magyar válogatott csütörtökön 12.15-től kezdi meg szereplését Szlovákia ellen, de már szerdán délben megismerkedhetnek a csarnokkal egy nyolcvan perces tréningnek köszönhetően. Sőt, a szerda már hivatalos napnak számít a kontinenstornán, így többek között a hivatalos fotózáson is részt kell vennie minden válogatottnak.

Az NKA Universitas PEAC korábbi nagy kedvence, Wentzel Nóra, valamint az új szerzemény, Mérész Beatrix sem kapott helyet. A pécsi együttes korábbi csapatkapitánya, Kiss Virág viszont ott lesz a kontinensviadalon.

A keret: Aho Nina, Dubei Debora, Goree Cyesha, Határ Bernadett, Kányási Veronika, Kiss Virág, Lelik Réka, Ruff-Nagy Dóra, Studer Ágnes, Török Ágnes, Varga Alíz.

A magyar válogatott a „D-csoportba”, Szerbia, Törökország és Szlovákia mellé került be.

Program: Szlovákia–Magyarország (06.15., 12.15), Magyarország–Törökország (06.16., 12.15), Magyarország–Szerbia (06.18, 15.00).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában