Labdarúgás

2023.06.03. 19:06

Hétgólos fináléban győzött a Pécsvárad – (GALÉRIA)

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

Két olyan labdarúgócsapat mérkőzött meg egymással a Baranya Megyei Kupa fináléjában, amely a maga osztályában az idei bajnokságban igencsak jól szerepelt. Az Ócsárd minden mutatóban jobbnak bizonyult ellenfeleinél a 20222/23-as AutóCity Volkswagen Baranya Megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokságban, így aranyéremmel büszkélkedhet, míg a megye egyben a Pécsváradot sokáig bajnokaspiránsként emlegették, de az ezüstérem is szépen csillog a játékosok nyakában.

A kupasorozatban legfőbb céljukat már elérték az együttesek, ugyanis azzal, hogy az elődöntőig eljutottak, megszerezték a jogot a 2023-2024. évi MOL Magyar Kupa küzdelmeiben történő szereplésre. Ennek ellenére persze a döntőt nem lehetett félvállról venni, már csak a presztízs miatt sem. A könnyelműségtől nem is tartott senki, hiszen már a finálé előtt megkezdődött az adok-kapok. A Megyei I.-es alakulat vezetőedzője, Varga László viccelődni akart a közösségi felületen, de az ócsárdiak visszadobták a labdát, utalva a Mohács elleni elmaradt meccsre.

Ezt követően a semleges drukkerek, illetve mindkét szurkolótábor is egy végletekig kiélezett, feszült mérkőzésre számított Bólyban. Egy ideig úgy tűnt, hogy így is lesz, de küzdelmes percek után Flórián László öngóljával megnyíltak a gólcsapok, a Pécsvárad pedig nem akarta elzárni. A második játékrészben ugyan Pálfi szépített, ez némi reményt adott az Ócsárdnak, de röviddel utána Bálint Gergő is betalált, a véghajrában pedig még kétszer mattolt Varga László legénysége, így fölényes siker lett a vége.

Ezzel tehát a 2022/23-as Baranya Megyei Kupa győztese a Pécsvárad. 

A Pécsvárad útja a döntőig: Pécsi Sportolda–Pécsvárad 0–6, Lánycsók–Pécsvárad 1–4, Pécsvárad–Lovászhetény 3–0, Pécsvárad–Siklós 5–2.

Az Ócsárd útja a döntőig: Harkány–Ócsárd 2–3, Ócsárd–Töttös 5–0, Ócsárd–Villány 1–1, Ócsárd–Bóly 4–1.

Ócsárd–Pécsvárad 1–6 (0–2)

Baranya Megyei Kupa döntő, Bóly. Vezette: Kreskai (Laki, Micek-Angyal). K. Ócsárd SE: Bokor – Miglinczi, Flórián L. (Csizmadia, 60.), Lukács G. (Lovas, 76.), Kovács K. (Bodonyi, szünetben) – Balogh B., Kovácsevics (Horváth Sz., szünetben), Pretzl, Kapusi (Kocsis, szünetben) – Horváth Gy. (Hideg, 60.), Pálfi (Gáyer, 78.). Vezetőedző: Sütő László. Pécsváradi SE Prosport.hu: Bölcskei (Matesz, szünetben) – Németh A., Ladányi V., Bozó, Juhász L. (Szabó Z., szünetben) – Koronics, Ladányi P., Bálint G., Takács Á. (Finta, 71.) – Spánitz, Szentes (Fiáth, 57.). Vezetőedző: Varga László.

Gólszerzők: Pálfi (54.), illetve Flórián L. (37. – öngól), Ladányi P. (48., 88.), Spánitz (51.), Bálint G. (65., 86.).

Varga László, a Pécsvárad trénere: – Először is köszönet a szövetségnek a kitűnő szervezéshez, nagyszerű körülményeket biztosítottak a csapatok számára. A mérkőzés véleményem szerint egy közepes iramú és színvonalú találkozó volt, ahol sikerült magabiztos győzelmet aratnunk. Végig kézben tartottuk a mérkőzést, igaz, ellenfelünknek is volt lehetősége 0–0 nál és 3–1-nél is a gólszerzésre, de mi is szerezhettünk volna a hat gólunk mellet akár még ugyanannyit a helyzeteink alapján. Ismét jó helyre került a kupa, köszönet a játékosoknak, vezetőknek és a szurkolóknak. Hajrá foci! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában