Kosárlabda

2023.06.25. 09:30

Jöhet az utolsó tánc: a bronzéremért szállnak harcba lányaink

Móga Richárd

Fotó: Koncz Márton

A csoda ugyan elmaradt Spanyolország ellen a női kosárlabda Európa-bajnokság elődöntőjében, de a bronzérem még elcsíphető Franciaország ellen.

– Azt kaptuk, amit egy ilyen mérkőzésen vár az ember a spanyol válogatottól – vélekedett a meccset követően Aho Nina. – Sok hibával dolgoztunk, ezért is született ez az eredmény. Ettől függetlenül büszke vagyok a lányokra, ahogy küzdöttünk és mindent megtettünk annak érdekében, hogy ott tudjunk lenni a döntőbe. Ez nem sikerült, nem így kellett lennie. Vasárnap viszont újra mérkőzés lesz, szeretnénk éremmel hazamenni és erre fogunk koncentrálni. Megmutattuk, hogy bármi történik, összezárunk, csináljunk és visz előre a szívünk. Abban a  szituációban is ez volt az, ami átbillentett minket, de sajnos ezúttal nem bizonyult elégnek.

A szövetségi kapitány, Székely Norbert is méltatta az együttest, de egyértelműen kijelentette, hogy a jobb csapat jutott tovább.

– Ha valaki hat évvel ezelőtt azt mondja nekem, hogy másfél év alatt játszunk öt meccset a spanyolokkal és tizenegy pontos lesz a legnagyobb vereségünk, azt megmosolyogtam volna. Közel vagyunk hozzájuk, de ezt a lépcsőt még nem tudjuk megugrani, a jobb csapat jutott be a döntőbe, de a magyar válogatott mindent megtett, a határa környékén vagy kicsit felette játszott. A spanyolok rendkívül agresszív védekezése ellen voltak megingásaink, eladott labdáink, ettől függetlenül nagyon büszke vagyok a csapatra, megint léptünk egyet előre.

Ráadásul a spanyol szövetségi kapitány, Miguel Mendez is dicsérte a mieinket.

– Minden elismerésem a magyar csapatnak, amely remekül teljesít ezen az Európa-bajnokságon és nyerési esélye van a bronzmeccsen is. Elégedett vagyok az együttesemmel, nagyon jól védekeztünk, abból éltünk a mérkőzésen, mert nem érkezett sok pont a kispadról, és mivel ellenfelünk jól dolgozott a palánk alatti játékosainkkal szemben, a kintebbiek segítettek győzelemhez minket. A második félidőben akadozott a játékunk, de ismétlem, a remek védekezésünk, a kritikus pillanatokban szerzett labdáink kulcsfontosságúnak bizonyultak.

A Magyarország–Franciaország bronzmérkőzés vasárnap 17 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában