Kosárlabda

2023.06.14. 09:30

Nagy feladat előtt áll: megvan Kiss Virág új együttese

Móga Richárd

Forrás: wbasket

Szűk két hónapja még arról számolhattunk be portálunkon, hogy az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapatának csapatkapitánya, Kiss Virág hat pécsi szezont követően új kihívások elé néz. A Rátgéber Kosárlabda Akadémia neveltje már gőzerővel készül a csütörtökön kezdődő Európa-bajnokságra, de kedd este kiderült, hogy a következő idényét hol kezdi meg.

Az Euroliga és török bajnoki ezüstérmes CBK Mersin közösségi oldalán jelentette be, hogy a magyar válogatott center a jövőben a török élklubot erősíti majd. Ez lesz Kiss Virág pályafutása első külföldi szezonja.

Az elmúlt idényben a PEAC gárdájában az Európa Kupában 28.8 perc alatt 14.9 pontot, 8 lepattanót és 1.6 gólpasszt átlagolt.

Ugyancsak nagy érvágás lehet a magyar női kosárlabda szerelmeseinek, hogy Studer Ágnes, a Szekszárd válogatott kiválósága is követi Kiss Virágot. Studer is első külföldi szereplése előtt áll. Az elmúlt évadban az Euroligában 31.8 perc alatt 9.4 pontot, 6.5 gólpasszt és 2.5 lepattanót átlagolt az Atomerőmű KSC Szekszárd színeiben.

Előtte még mindkét lány egy kontinensviadalon teheti le névjegyét, ahol remélhetőleg sikerül szépen teljesíteni.

A magyar válogatott a „D-csoportba”, Szerbia, Törökország és Szlovákia mellé került be.

A keret: Aho Nina, Dubei Debora, Goree Cyesha, Határ Bernadett, Kányási Veronika, Kiss Virág, Lelik Réka, Ruff-Nagy Dóra, Studer Ágnes, Török Ágnes, Varga Alíz.

Program: Szlovákia–Magyarország (06.15., 12.15), Magyarország–Törökország (06.16., 12.15), Magyarország–Szerbia (06.18, 15.00).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában