Autósport

2023.06.05. 14:20

Százhatvanegy kilométernyi száguldás vár a versenyzőkre

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

Közeledik az ország egyik legnívósabb rali versenye, az 56. Mecsek Rallye, amely június 22-én (csütörtök) délután egy hivatalos teszttel kezdődik.

Egy nappal később az ORB3 mezőnye nyitja a megmérettetést, és az ORB1 halad át utoljára az aznapi három szakaszon, amelyet kétszer tesznek majd meg. Szombaton ismét három szakaszt teljesítenek a versenyzők két alkalommal, az EHRC-hez hasonlóan. Az ORB3 mezőnye pedig csak pénteken, az ORB2 mezőnye szombaton áll majd rajthoz. A pénteki rajt- és a szombati célceremónia a mediterrán hangulatba öltöztetett Széchenyi téren lesz.

A festői környezetben tehát 12 gyorsasági szakaszon, 161 kilométernyi száguldás vár az elrajtoló párosokra.

Íme a részletes versenykiírás.

Tavaly egyébként Mads Östberg győzelmével ért véget az 55. Mecsek Rallye, aki kedvenc magyar versenyének nevezte a próbatételt. A baranyai pilóták közül a leggyorsabb Matics Mihály volt, aki az abszolút 13. helyét érte el, s kategóriájában második lett. Ranga Péter a magyarok abszolútját fejezte be a 14. helyen és kategóriáját megnyerte. Király Gábor nyolcadik, Németh „8V” Péter a 7., Németh „16V” Péter a 9. lett a saját mezőnyében. A Ranga László vándordíjat László Martin vihette el, épp csak megelőzve Ranga Pétert.

A Historic mezőnyben Érdi Tiborék lettek az elsők az abszolút versenyben, a finn Ville Silvasti érte el a dobogó második és Karl Wagner a harmadikat. A veterán autókat hajtó baranyaiak közül Mang Huba 5., Rácz Tibor 16., Novák Tamás 18., ifj. Kóka Tamás pedig 19. lett a kategóriájában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában