Kézilabda

2023.06.08. 18:10

Szépen csillog az ezüstérem: négy helyet javított a Pécsi Tudományegyetem

Móga Richárd

Forrás: PEAC/MEFOB

Ezüstéremet szerzett a Pécsi Tudományegyetem a Győrben megrendezett kézilabda egyetemi-főiskolai országos bajnokságon.

A nőknél a remek formában játszó Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF), illetve a Pécsi Tudományegyetem lett első a csoportjában, így ez a két alakulat mérkőzhetett meg a bajnoki aranyéremért. A fináléban a TF fölényes, 35–25-ös győzelmet aratott a pécsiek felett, és – a tavalyelőtti kiíráshoz hasonlóan – a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Mindenesetre a PTE is büszke lehet magára, hiszen a tavalyi hatodik hely után ez az ezüstérem nagyon szépen csillog.

– A mérkőzés eleje kicsit döcögősre sikeredett, ám a végére kissé elfáradtak a pécsiek, és jóformán a teljes első sorukat lecserélték. A végeredmény kissé csalóka, hiszen a félidőben még szoros volt az állás, de a végére kinyílt az olló – értékelt Herbert Krisztián, a TF vezetőedzője.

A PTE csapata: Lili Borbély, Viktória Kanyó, Orsi Németh, Eszter Takács, Dorina Leitner, Kovács Véda, Enikő Őz, Sarolta Acsai, Eszter Gigi Pál, Krisztina Szabó, Sára Tornóczky, Kingus Kajdi, Ilus Kajdi, Írisz Pók, Eszter Papp, Anna Bocskor. Edzők: László Papp, Robert Paic, Krisztián Kovács.

A torna érdekessége, hogy az idei eszterházys társaságban számos élvonalbeli játékost, illetve több olyan sportolót köszönhettek, akik jelenleg vagy korábban több alkalommal is magukra húzhatták a magyar válogatott mezét. Többek között Balogh Zsoltot, Császár Gábort vagy éppen Nagy Bencét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában