Asztalitenisz

2023.06.10. 09:30

Újabb címvédésre készülnek a pécsiek

Elérkezett a végelszámoláshoz a férfiasztalitenisz-Extraliga is, s a négyes döntőben ismét ott van a két baranyai gárda, a címvédő PEAC és a tavalyi második Komló is.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Három idény óta ül a magyar asztalitenisz trónján a PTE PEAC, s ennek az idénynek is a végső győzelem céljával vágott neki, s meg is tett a korona megtartásáért mindent. Idén Budapesten kell megvédenie a bajnoki címét.

A pécsiek 16 győzelemmel és 2 vereséggel zárta le az idényt, így 50 pontjával meg is nyerte azt. Ezzel azt is elérte, hogy a legjobb pozícióból várja a final fourt. Azaz a negyedik helyezettel játssza majd az elődöntőt, amely nem más, mint a Soltvadkert csapata. A szombaton 15 órakor kezdődő meccsre az ellenfél 11 nyertes és 7 vesztes összecsapást követően érkezik majd.

Azt érdemes megjegyezni, nem valószínű, hogy az egyetemistáknak nagyon meg kellene majd erőltetniük magukat, legalábbis a korábbi találkozókból ítélve jó eséllyel ők léphetnek majd a fináléba. Az ősszel 9:1-re verték ellenfelüket itthon, majd tavasszal idegenben 8:2-re nyertek. Persze a címvédő így sem lehet túlzottan elbizakodott, de Demeter Lehelékre nem is jellemző, hogy félvállról vennék a mérkőzéseiket.

A másik ágon szintén egy baranyai csapatért szurkolhatunk a 12 győzelmet, 1 döntetlent és 5 vereséget jegyző Hügiéne Bt. Komló a 3. helyen kvalifikálta magát a négybe, így az egyik bajnokaspiránst kellene megfognia az elődöntőben, a PEAC-cal azonos mérleggel záró CVSE Swietelsky Vulkán Fürdő névre hallgató Celldömölk lesz az ellenfele.

A korábbi összecsapások nem a komlónak kedveztek, itthon 8:2-re, idegenben 8:5-re kaptak ki aktuális riválisuktól, így Sabján Gergelyéknek egy újabb nagy szintet kell meglépniük, hogy ott lehessenek a fináléban.

Remélhetőleg nem ismétlődik meg, ami a tavalyi idényben, hogy az egyik résztvevőt (Celldömölk) a négyes döntő után léptetik le, ahelyett, hogy elmehetett volna helyette egy szabályosan szereplő gárda.

A négyes döntő programja

Elődöntők: PTE-PEAC Kalo-Méh I.–Soltvadkert, Celldömölk–Hügiéne Bt. Komló (mindkettő szombat 15.00).
Bronzmecs és döntő (mindkettő vasárnap 15.00).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában