Kosárlabda

2023.07.10. 12:01

Egy újabb tehetség hagyta el a PINKK-Pécsi 424 női kosárlabdacsapatát

Móga Richárd

Forrás: PINKK-Pécsi 424

Fotó: Rónási Márton

Nagyon nehéz éven van túl a PINKK-Pécsi 424 női kosárlabdacsapata, ráadásul a szurkolók a nyári szünet alatt sem repeshetnek az örömtől.

Egy hónapja már tudni lehet, hogy a vezetőedző, Kovács Dénes távozik a posztjáról, sőt, az együttes egyik alapembere, Tenyér Zsófia is követi őt a DVTK-hoz.

Völgyi Péter, a DVTK trénerének nyilatkozata: – Tenyér Zsófia már többször okozott nekünk kellemetlen perceket. Játékstílusában képviseli azt az aggresszív, kemény védekezést, amit én elvárok, sok fejlődési lehetőség áll még előtte.

A legújabb fejlemény, hogy a 17 esztendős Árvai Noémi Virág a Szekszárd csapatába igazolt. Az elmúlt idényben a sereghajtónál az élvonalban 11 alapszakasz mérkőzésen 20.4 perc alatt 6.4 pontot és 3.8 lepattanót átlagolt. A play-out hat találkozóján pedig 23.2 perc alatt 8.8 pontot és 4.7 lepattanót.

Árvai Noémi tavaly tagja volt a portugáliai U16-os Európa-bajnokságon 5. helyezett magyar válogatottnak. Akkor a kontinenstornán 11.5 perc alatt 4.3 pontot és 2.4 lepattanót átlagolt.

Árvai Noémi nyilatkozata, a Szekszárd hivatalos oldalának: – Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy 16 évesen élvonalbeli csapatba szerződhettem. Igyekeztem a legjobb teljesítményemet nyújtani, mind támadásban, mind pedig védekezésben. Úgy érzem, hogy a gyors beilleszkedésemet a társaimtól és az edzőimtől kapott bizalom segítette. Nagyon jól éreztem magam újra kettes/hármas poszton, jól is ment a játék, úgy vélem, ezért kaptam koromtól függetlenül lehetőséget és persze hasznos perceket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában