Kosárlabda

2023.07.05. 16:02

Ha így folytatja, akár még az év újonca is lehet a WNBA-ben

Móga Richárd

Forrás: Minnesota Lynx

Parádés mutatókat produkál a Rátgéber Kosárlabda Akadémia növendéke, Juhász Dorka, aki ha így folytatja, akár még az év újonca is lehet az észak-amerikai profi női kosárlabda-bajnokságban (WNBA).

Bombaként robbant három hónapja a hír, miszerint a pécsi lányt a draft második körének negyedik választottjaként kelt el a WNBA játékosbörzéjén. Ilyen előkelő helyen még soha nem került magyar kosaras a tengerentúli bajnokságban.

Akik jól ismerték Juhász Dorka képességeit, azok tudták, hogy képes lehet megállni a helyét a legjobbak között, de akik még ismerkedtek a nevével, mára már azok is kalapot emelnek. Pontszerzésekben hetedik az újoncok között, harmadik a lepattanókban, ötödik az asszisztokat figyelembe véve, harmadik a blokkokat tekintve és negyedik a hatékonysági mutatóban (VAL).

Újonc csapattársával, Diamond Millerrel ezen a poszton igencsak nagy riválisok. Miller négy mutatóban is jobbnak bizonyul jelenleg, de még nagyon hosszú az idény. Kettejüknél pedig csak Aliyah Boston áll jobban. Igaz, ő a baranyai kötődésű sportolónál 9 perccel töltött eddig többet a pályán, továbbá 14.6 pontot, 8.4 lepattanót, 2.4 labdaszerzést, 2.4gólpasszt, 0.9 labdaszerzést és 1.4 blokkot átlagol, minek köszönhetően 22.1 hatékonysági mutatóval rendelkezik. Ellene szól, hogy többször adja el a játékszert.

Mindenesetre a szezon még nagyon hosszú, de dicséretre méltó Juhász Dorka eddigi szereplése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában