Röplabda

2023.07.10. 20:30

Horváth Balázs rajta tartja a kezét a baranyai röplabda ütőerén

A röplabda szerelmeseinek biztosan ismerősen cseng Horváth Balázs neve, aki nem is olyan régen szerkesztőségünkben járt. Látogatása során mesélt a karrierjéről, magánéletéről és a PTE-PEAC röplabda szakosztályáról is.

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

Horváth Balázzsal, a PTE-PEAC röplabda szakosztályának vezetőjével, valamint a PEAC elnökségi tagjával beszélgettünk a napokban. Vendégünk mesélt irigylésre méltó pályafutásáról, kitért a magánéletére, továbbá összegezte a szakosztály 2022/23-as szezonját is.

A pécsi közönségkedvenc gyakorlatilag minden sportágat kipróbált már korábban, de végül a röplabda mellett kötött ki. Strandröplabdában is jeleskedett, középiskolás kora óta nyaranta órákat töltött a pályán. Ennek hallatán kíváncsiak voltunk arra, hogy mi lehet vonzó abban, hogy hatalmas melegben a homokot tapossuk, általában leégünk és közben még jól is szerepeljünk.

– Egyébként a strandröplabda egy extrém sportnak számít, de talán a játék szeretetét emelném ki – mesélte adásunkban Horváth Balázs. – Továbbá vízparton lehet az ember és sok szurkoló előtt játszhat. Ezek mind olyan adrenalin pluszt adnak, hogy könnyen le lehet győzni az említett hátrányokat.

Szakosztályszinten közben szépen épül az egyesület a kezei alatt. Kiderült, hogy érdekesmódon nagyjából csupán tíz felnőttkorú játékos viseli a pécsi klub mezét, így tehát inkább utánpótláskorú játékosokra támaszkodnak. Ebben van tudatosság, de némi helyi sajátosság is, mivel sokan a tanulmányaik után távoznak. Mindenesetre mostanra eljutottak oda, hogy létszámban és minőségben az utánpótlásra nem lehet panasz.

– A szakosztályunk létszáma meghaladja a háromszáz főt, sőt, inkább már a háromszázötvenhez közeledünk – mondta elégedetten a szakosztály vezetője. – Ebből kétszázötven a lány, száz körüli a fiú. Tény, hogy ebben a megyében nincs annyi röplabda egyesület mint máshol, ennek is köszönhető a rengeteg játékos, de bízunk benne, hogy képesek leszünk a jövőben is élvonalbeli játékosokat kinevelni.

 

Lecsapták a magaslabdákat

Eredményes szezont tudhat maga mögött a PTE-PEAC NB II.-es férfiröplabda-csapata, ugyanis Szabó Tamás legénysége kiegyensúlyozott játékának köszönhetően megnyerte az alapszakaszt, majd a rájátszásban is borsot tört az ellenfelek orra alá. Végül az ezüstérmet gyűjtötte be az együttes, de az utolsó fordulóban sikerült az, ami hosszú hónapokon át nem: legyőzni a Kecskemétet, akik aranyéremmel büszkélkedhetnek.
A PTE-PEAC női röplabdacsapatának tagjaiban kettős érzések uralkodhatnak, ugyanis az alapszakaszban ötödikként zárt a gárda, így egyetlen ponttal lemaradt a felsőházi-rájátszásról. Mindenesetre Horváth Alexandra képes volt felrázni alakulatát a csalódottságot követően is. Öt párharcot vívott az alsóházban a pécsi klub, ráadásul a SZoESE elleni izgalmas ütközetet leszámítva (3:2) minden meccsen könnyedén győzött.
A két csapat eredményeit látva tehát elégedett lehet a vezetőség, a következő idényben is ütőképes együttesekre lehet majd számítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában