Úszás

2023.08.08. 18:10

A gyorsúszás királyaként emlegethetik Hartmann Mátét, aki futószalagon szállítja az érmeket

Móga Richárd

Forrás: PSN Zrt

Futószalagon szállította a szebbnél szebb eredményeket a PSN Zrt. kiválósága, Hartmann Máté, aki ezúttal az MVM Ifjúsági Úszó Országos Bajnokságon tette le névjegyét. A lányoknál a 2006 és fiatalabbak, míg a fiúknál a 2005 és fiatalabb versenyzők tették próbára magukat. 

Kezdetben 1500 méter gyorsúszásban lett országos bajnok 15:14,98-as időeredményének köszönhetően, majd száz méteren a tizenkettedik helyen ért célba. Ezzel még nem elégedett meg, ugyanis a baranyai tehetség 400 méter gyorsúszásban is rajtkőre állt, és 3:53,80-as idővel újabb magyar bajnoki címet szerzett. 

Tehát mindenkit ámulatba ejtett Turós Máté tanítványa, de még ekkor is képes volt egyet emelni a fordulatszámon. Következett a 800 méteres gyorsúszás, ahol ugyancsak maga mögé utasított mindenkit, így 8:04,79-es idővel megszerezte harmadik magyar bajnoki címét is. 

Mindezzel Hartmann Máté lett az MVM Ifjúsági Úszó Országos Bajnokság legeredményesebb férfi versenyzője, amiért különdíjban részesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában