Asztalitenisz

2023.08.25. 13:00

Újabb sikert értek el a PEAC asztaliteniszezői

Kvanduk Bence

Forrás: PTE-PEAC

Újra az Extra Ligában szerepelhet a PTE-PEAC női asztalitenisz csapata, amelyet még mindig nagyon fiatal sportolók alkotnak. Az osztályozón végül elég volt a Vecsést felülmúlnia Szuhanyik Grétáéknak, hogy megtartsák tagságukat. Neki (3:1, Spengler Krisztina ellen) és Nagy Rebekának (3:2, Pataki Diana ellen) volt nehezebb meccse, a többit 3:0-ra nyerték a pécsiek. 

– A helyosztón a Vecsés és a Nyíregyháza csapataival kellett megküzdenünk, és ahhoz, hogy újra az első osztályban tudjuk bontogatni szárnyainkat, a három gárdából az első kettőbe kellett bekerülnünk – fejtette ki Orosz Gábor edző. – A feladat korántsem ígérkezett könnyűnek, de végig magabiztos játékkal 6:0 arányban múltuk felül a Vecsés csapatát, ezzel kiharcolva a bentmaradást, és teljesítve az egyik legfontosabb év eleji célkitűzést. A másik mérkőzés nyíregyházi győzelemmel végződött, így az utolsó meccsre már nem is volt szükség, a két győztes csapat örülhetett. 

PTE-PEAC–Vecsés 6:0 
Női asztalitenisz Extra Liga, osztályozó. A pécsi győztesek: Nagy Rebeka 2, Nagy Judit 2, Szuhanyik Gréta és a Nagy J./Nagy R. páros.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában