Labdarúgás

2023.09.15. 20:30

A célok mások, a vágyak nem: idénybéli első győzelmére hajt a Komló és a PVSK is

A listavezető Villány a sereghajtó PVSK csapatát látja vendégül az AutóCity Volkswagen Baranya vármegyei I.-es bajnokság negyedik fordulójában, de nagy kérdés, hogy a Nagykozár mire lesz képes Lovászhetényben az új vezetőedzőjével. Eközben a Komló megszerezheti idei első győzelmét, Siklóson pedig akár gólfesztivált is láthatnak a szurkolók.

Móga Richárd

Forrás: PVSK Pécsi Vasutas Sportkör Facebook oldala

Szeptember 16., szombat, 16.00
Komló–Bóly
Nem a két legjobban rajtoló labdarúgócsapat küzdelmét lehet megtekinteni a hétvégén a Komlói Bányász Stadionban, ahol a tavalyi bronzérmes vendégeskedik majd, de abban biztosan lehetünk, hogy már mindkét fél pontokra éhes, így mindent megfognak majd tenni a siker érdekében. A házigazdának még győzelme sincs a kiírásban, két pontot sikerült eddig összegyűjtenie, míg a túloldalon legalább van már egy sikerélmény, de épp elég gond, hogy két találkozó alatt mindössze egyetlen gólt jegyzett Horváth Dávid Csaba legénysége. Taktikus csatára számítunk, ahol nüanszokon múlhat a három pont.

Szeptember 16., szombat, 16.30
Lovászhetény-Pécsvárad–Nagykozár
A Lovászhetény-Pécsvárad eddig hibátlan, de nem lehet tudni, hogy a Nagykozár az új vezetőedzővel mire lesz képes. Ráadásul a legutóbbi körben megszerezte első győzelmét a nagykozári klub, így kis önbizalmat is szerezhettek a játékosok, az új trénerrel pedig az impulzusok is jöhetnek.

Siklós–PTE PEAC II.
A tabellát nézve kijelenthető, hogy két hasonló erősségű együttes mérheti össze tudását, de a hazai pálya előnye sokat lendíthet a Siklóson. A pécsi brigád veretlen, így valamit ki kell találnia Bíró Ferencnek, de nem kizárt, hogy egy korai találat kinyithatja a gólcsapokat.

Szeptember 17., vasárnap, 16.30
Villány–PVSK
Megállíthatatlanul robog előre a listavezető Villány, ráadásul jó esély nyílik a PVSK ellen arra, hogy ez a széria tovább nyúljon. Igaz, Schneider Gábor együttese más célokat fogalmazott meg, így jelenleg nyugodtan nevezhetjük ezt a találkozót Dávid és Góliát küzdelmének. A fiatal pécsi klubnak azonban nincs vesztenivalója, így akár még borulhat is a papírforma. Persze ehhez sokkal élesebb játékra lesz szükség az ellenfél kapuja előtt, hátul pedig közel tökéletes játékra lesz szükség.
Kósa Zoltán, a Villány vezetőedzője: – A vasárnapi magabiztos győzelem után újra egy fontos mérkőzés következik. Hétvégi ellenfelünk rosszul rajtolt, és biztosak lehetnek benne, hogy Villányban sem lesz könnyű dolguk! Remélem ki tudjuk hozni magunkból a maximumot, és megfelelő alázattal itthon tartjuk majd a három pontot!
Schneider Gábor, a PVSK vezetőedzője: – A hétvégi ellenfelünknek mások a célkitűzései, mint nekünk. Ők inkább az eredményességre hajtanak, amit a tabellán elfoglalt helyük már most is bizonyít, mi pedig inkább a játékosok fejlesztését, az utánpótláskorú labdarúgók beépítését helyezzük előtérbe. Elég csak megnézni a várható kezdőcsapatok átlagéletkorát. Tisztelve az ellenfelet, azt várom a játékosaimtól, hogy mindezek ellenére a pályán nehezítsék meg a Villány együttesének játékát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában