Tenisz

2023.09.20. 09:30

Mackó figurák segítségével sajátíthatják el a tenisz alapjait

Móga Richárd

Forrás: Teddy Tennis Pécs

Rengeteg fiatal érdeklődését kelti fel a tenisz, ami nem is csoda, hiszen Grand Slam-tornákon ragyognak a rutinos rókák, de az új generáció is ott dörömböl már a nagyok ajtaján. Elég csak Coco Gauffra gondolni, aki nemrégiben, mindössze tizenkilenc esztendősen megnyerte a 2023-as US Opent. Na meg a PVTC kiválósága, Bartha Panna is jó példa lehet sokak számára. Tehát mindent egybevéve  nagy öröm, hogy Pécsen is elindult a Teddy Tennis Program, amely egy Angliából behozott franchise-on alapszik.

Tizenegy országban már sikeresen működik a képzés, így remélhetőleg Magyarországon is majd kihasználják a lehetőséget, s ezzel minél több gyereket sikerül bevonzanni a sport és az egészség világába. A program lehetőséget biztosít a tehetségeknek, hogy a jövőben versenyszerűen is űzhessék ezt a sportágat.

Külön módszerrel dolgoznak, ugyanis a gyerekek játszva, mackó figurák segítségével, angol zenéken és kifejezéseken keresztül könnyedén elsajátíthatják a tenisz alapjait. A trénerek tehát tárt karokkal várják 3-10 éves korig a gyerekeket az ingyenes nyílt napokra, szeptember 23-án és szeptember 30-án, ami Pécsen, a Diófa utca 6. alatt megtalálható Pécsi Elektromos Sportegyesület-Teniszcentrum pályáin lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában