Labdarúgás

2023.09.24. 19:02

Nyolc-egy! – kiütötte ellenfelét a tavalyi bronzérmes

Az időjárással is meg kellett küzdeniük a labdarúgócsapatoknak az AutóCity Volkswagen Baranya vármegyei I.-es bajnokság hétvégi fordulójában, de a kilátogató szurkolók egyetlen percig sem unatkoztak. Repkedtek a piros lapok, nagy taktikai csatákat lehetett látni, de szerencsére gólokból sem volt hiány.

Móga Richárd

Fotó: Monyoródi Levente

Az ötödik forduló nyitómeccsére Takács Ákos gondolhat majd vissza jó szívvel hetek múlva is, ugyanis a véghajrában kétszer is mattolt, ezzel együttese megszerezte a három pontot. Igaz, a PTE PEAC második számú csapata nagyon sokáig tartotta magát, de a 77. percben megfogyatkozott Molnár Gábor legénysége, ez pedig komoly érvágásnak bizonyult.

PTE PEAC II.–Lovászhetény-Pécsvárad 0–2 (0–0)
Pécs. Vezette: Mehringer (Csátity, Pavlovics). PTE PEAC II.: Pölöskei – Ikladi, Dargó, Laki, Ujvári – Bischoff, Horváth M. (Fűrész, 63.), Kása, Gelencsér (Nagy G., 89.) – Dankó (Lukács M., 73.), Oszvald. Vezetőedző: Molnár Gábor. Lovászhetény-Pécsvárad KFT: János G. – Pregitzer, Fiáth, Tóth M. (Szaniszló, szünetben), Kungl – Bozó, Rácz E. (Kovács A., szünetben), Juhász L., Kelemen – Szentes (Mészáros T., 83.), Takács Á. Vezetőedző: Varga László.
Gólszerzők: Takács Á. (81., 86. – második büntetőből).
Kiállítva: Bischoff (77.).

A Komló számára álomszerűen indult a rangadó, hiszen szokás szerint jött Városi Viktor találata: a rutinos játékos ismételten egy szögletet követően bólintott tökéletesen a kapuba, gyakorlatilag pont úgy, mint legutóbb a Bóly ellen a véghajrában. Nem tartott sokáig az öröm, hiszen röviddel később a túloldalon Szendelbacher ívelt be szögletet, amelyet a nagy lendülettel érkező Sziládi nagy erővel, kissé csúsztatva, mintegy nyolc méterről a vendégkapuba fejelt.
A második játékrészben Opauszki kiállítása kavarta fel az állóvizet: egy előrevágott labdát a tizenhatoson kívül kézzel ütött el, ezért Albert játékvezető azonnal felmutatta neki a piros lapot. Érdekesség, hogy jobb hatással volt a Komlóra a kiállítás, de aztán a hajrá kezdetén jött a fordulat: a térdsérüléssel bajlódó Kiss-Tóth Dominik szépen ment el a jobb oldalon, majd kissé kisodródva ugyan, de közel harminc méterről bődületesen nagy gólt szerzett. Ezzel a PVSK megszerezte idénybéli első győzelmét, de nagy kérdés, milyen következménye lesz annak, hogy hatot cserélt Schneider Gábor.

PVSK–Komló 2–1 (1–1)
Pécs. Vezette: Albert G. (Varga L., Pavlovics). PVSK: Kürti – Kerényi (Berze, 95.), Cseresnyés, Mitrovik, Tornyos – Bihari (Pánovics, 75.), Farkas (Demeter, 39.), Sziládi, Ivánovics (Kiss K., 53.) – Duraku (Al-Besani, 95.), Szendelbacher (Kiss-Tóth D., 53.). Vezetőedző: Schneider Gábor. Sport36 Komlói Bányász: Opauszki – Szücs B., Lezsák, Vajk, Otterbein – Bognár B., Turi (Belina, 61.), Jégl (Fábos, 82.), Kardos (Lesnyik, 58.) – Draskóczi, Városi. Vezetőedző: Nagy Gábor.
Gólszerzők: Sziládi (30.), Kiss-Tóth D. (81.), illetve Városi (26.).
Kiállítva: Opauszki (57.), Turi (83.).

A tavalyi bronzérmes Bóly nem kegyelmezett a siklósi együttesnek. Az első játékrészben még jól tartotta magát Bíró Ferenc legénysége, de a második félidőben már kiszakadt a hazai gólzsák. Menyhei és a csereként beálló Nagy Zsombor is mesterhármast jegyzett.

Bólyi SE–Siklós 8–1 (3–1)
Bóly. Vezette: Kreskai (Mindszenti, Micek-Angyal). Bólyi SE: Dósa –Bódis, Staub, Pauk, Marton – Stefán, Édelmann,  Zsebe D., Zsebe G. – Móhr, Menyhei. Vezetőedző: Horváth Dávid Csaba. Siklós: Bogdán B. – Tésenyi, Látschám, Ignácz O., Bizderi – Kozma, Szabó D., Pólics, Gyimesi – Könyvásó, Ndjodo. Vezetőedző: Bíró Ferenc.
Bólyi gólszerzők: Menyhei és Nagy Zs. mesterhármas, Erdélyi, Staub.

A fordulóból már korábban lejátszottak a Nagykozár KSE–Villány TC mérkőzést, ami végül 8–2-es vendéggyőzelemmel ért véget.

Góllövőlista

6 gólos: Városi Viktor (Sport36 Komlói Bányász).

5 gólos: Gellén Dávid (Villány TC), Menyhei Gergely (Bólyi SE).

4 gólos: Takács Ákos Dominik (Lovászhetény-Pécsvárad KFT), Wiesner Szabolcs (Villány TC).

3 gólos: Babai Balázs (Nagykozár), Miltner Szabolcs (PTE PEAC II.), Nagy Zsombor (Bóly).

2 gólos: Dankó Bálint (PTE PEAC II.), Kelemen Ferenc (Lovászhetény-Pécsvárad KFT).

Ez következik
Szeptember 30., szombat, 11.00: Siklós–PVSK

Szeptember 30., szombat, 11.30: PTE PEAC II.–Nagykozár KSE

Szeptember 30., szombat, 14.30: Sport36 Komlói Bányász–Villány TC

Szeptember 30., szombat, 15.00: Lovászhetény-Pécsvárad KFT–Bólyi SE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában