Kosárlabda

2023.10.25. 19:43

Gyakorlatilag edzőmeccs lett a Pécs nemzetközi kupacsatájából

Tizenkét órát utazott az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata, hogy megszerezze idei első győzelmét a nemzetközi porondon. Igaz, a találkozó első két pontját a házigazda Dubrovnik jegyezte, de a folytatás egyetlen izgalmas pillanatot sem tartogatott.

Móga Richárd

Forrás: FIBA

Nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy nem az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapatának Dubrovnik elleni vendégjátéka volt a legjobban várt párharc az Európa Kupa csoportmérkőzéseinek harmadik köréből. Két igencsak negatív spirálban lévő együttes mérkőzött meg egymással, ráadásul a meccs elejét látva sem tapadhattak a képernyő elé a nézők. Az első pontokra több mint két percet kellett várni, az etap feléig pedig összesen csak nyolc egységig jutottak a felek (2–6). A következő percekben Jovan Gorec alakulata emelt a fordulatszámon, igaz, a házigazda nem is tanúsított különösebb ellenállást.

A folytatásban tovább nőtt az előny, de érdemes kihangsúlyozni, hogy az izraeli Ramat Hasharon visszalépett a nemzetközi szerepléstől, így van egy háromcsapatos csoport, aminek köszönhetően a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) azt a döntést hozta, hogy negyedik elleni eredmények nem fognak számítani. Ennek értelmében a tizenkét csoportból továbbjut minden első és második helyezett, valamint a nyolc legjobb harmadik. Persze a győzelem megszerzése elengedhetetlen volt.

A nagyszünetben statisztikákat böngészve megdöbbentő volt azt látni, hogy egy félidő alatt tizenhét eladott labda volt (10–7), továbbá ami még érdekesnek bizonyult, hogy a huszonhárom hárompontos kísérletből mindössze négy volt sikeres (1–3).

Hasonló mederben folyt a második félidő is, kiegészülve a sikoltozó horvát lányokkal, akik a lelátóról próbálták megzavarni a vendégcsapatot. 

Az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata a hétvégén nem lesz érdekelt a hazai pontvadászatban, tehát gőzerővel lehet készülni a Bursa elleni létfontoságú próbatételre, amit majd a Rátgéber Kosárlabda Akadémián tartanak november első napján.

ZKK Ragusa Dubrovnik–NKA Universitas Pécs 32–78 (5–20, 10–23, 9–17, 8–18)

Női kosárlabda Európa Kupa, csoportmérkőzés, harmadik forduló. Dubrovnik legjobb pontszerzői: HAJDIN 14/6, Todoric 6. Pécs pontszerzői: KISS A. 14/6, WILLIAMS 11, MÉRÉSZ 11/3, Olawuyi 9, Laczkó 10/6, Smailbegovic 7/3, Rátkai 6, Tadic 5., Halmágyi Ka. 2, Halmágyi Ki. 3/3.

Ez következik (11.01.): NKA Universitas Pécs–Bursa (18.00).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában