Kosárlabda

2023.10.03. 20:15

Izgalmas szomszédvári rangadónak indult, de a végén már nem volt kérdés

Jól kezdte a szomszédvári rangadót az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata, de az idő haladtával az agresszívan védekező Szekszárd felőrölte ellenfelét, így a végére már nem maradt kérdés.

Móga Richárd

Fotó: Denes Martonfai

Egy szomszédvári rangadó mindig nagyon különös és vérpezsdítő, független attól, hogy milyen sportágról beszélünk. A játékosok ilyenkor az átlagosnál magasabb hőfokon égnek, ez pedig már jól megmutatkozott a feldobásnál is, hiszen olyan elánnal mentek a labdáért a lányok, mintha az életük múlt volna rajta. Ráadásul ezt az első kis csatát a baranyai együttes nyerte.

Az első felvonás összességében kiegyenlített játékot hozott, a két klub fej fej mellett haladt. Négypontos hazai előny volt a legnagyobb különbség, de végül három ponttal jobbnak bizonyult az első negyedben Jovan Gorec alakulata. A második etap kissé döcögősebben indult, eladott labdák és kihagyott ziccerek tarkították a játékot. A Pécs időközben ellépett héttel, de a házigazda az agresszív védekezésének köszönhetően át is vette a vezetést a félidő utolsó másodpercében.

A harmadik negyedben közel két percet kellett várni az első kosárig, de Mérész Beatrix két sikeres büntetője átszakította a gátat, utána pedig felgyorsultak az események. A Szekszárd kiválóan védekezett ekkor is, így hiába próbált különböző cselekkel túljutni ellenfelén a vendégcsapat, egyszerűen nem lehetett fogást találni a hazai együttesen. Ráadásul eközben elől is sziporkázott Djokics Zseljko brigádja: az öt hárompontos kísérletből négy összejött, ezzel szemben a túloldalon mindössze egy hármas talált utat a kosárba.

Az utolsó felvonásra tehát maradt még kérdés bőven, független attól, hogy a házigazda nyolc egységgel is vezetett. Mindenesetre hiába volt lépéskényszerben az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata, egy sikeres közelivel és egy hármassal jelezte, hogy bizony nem húzta be a kéziféket.

Aztán pécsi szempontból a lehető legjobbkor jött egy 6–0-ás széria, így sikerült közelebb kerülni a riválishoz az utolsó hét percre.

Ezt követően mintha megijedt volna a kínálkozó lehetőségtől a baranyai együttes, így kevesebb mint két perc alatt tizenhárom pontra nőtt a különbség.

Jovan Gorec ekkor azonnal időt is kért, próbálta még feltüzelni lányait az utolsó pillanatokra, de rengeteg hiba becsúszott a gépezetbe, így már nem volt visszaút.

TARR KSC Szekszárd–NKA Universitas Pécs 81–60 (14–17, 22–18, 20–14, 25–11)
Női Kosárlabda NB I., harmadik fordulóból előrehozott mérkőzés. Szekszárd. Vezette: Goda, Fodor, Rácz Zs. TARR KSC Szekszárd: Sztanacsev 12/6, BOROS 15/6, Holcz 4, Vojtulek 11, Krnjics 2. Cserék: MONROE 14, MÁNYOKY R. 14/12, Horváth B. 9/9, Árvai, Theodoreán. Vezetőedző: Djokics Zseljko. NKA Universitas Pécs: Rátkai 1, Weninger 6, Smailbegovic 8/3, Williams 9/3, Mérész 8. Cserék: WALLACE 13/9, Olawuyi 2, TADIC 9, Lackó S. 2, Kiss A. 2, Halmágyi Ka., Halmágyi Ki. Vezetőedző: Jovan Gorec.

Ez következik (10.07.): NKA Universitas Pécs–TFSE-MTK (18.00).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában