Futsal

2023.10.21. 16:20

Pokolból a mennybe: őrült meccs után megvan a történelmi siker

Móga Richárd

Forrás: PTE-PEAC

Nagyon elszántan várta a PTE-PEAC élvonalbeli futsalcsapata a hazai pontvadászat kilencedik fordulóját, de a DEAC elleni ütközet bizony nem ígérkezett sétagaloppnak, hiszen a debreceni alakulat legutóbb komoly skalpot szerzett a bajnokaspiráns Veszprém ellen (4–1).

Mindenesetre arra talán senki nem számított, hogy a vendégcsapat majd álomrajtot vesz, ezzel három perc után már két találattal vezessen a baranyai együttes otthonában. Ráadásul a tizenötödik percben Tóth Attila is mattolt, így ismételten messze került az első történelmi pécsi siker.

Na de röviddel később érkezett a csapatkapitány, Bartal Bence, aki már a találkozót megelőzően is úgy nyilatkozott portálunknak, hogy ha kell, akkor lebontják a csarnokot a siker érdekében. Az ő gólja adott némi reményt a folytatásra nézve, de biztos voltak olyanok a nézőtéren, akik nem igazán hittek a csodában.

Nos, Élő Tibor legénysége mert nagyot álmodni: a harmincharmadik percben Molnár Csongor volt eredményes, nem sokkal később pedig Vénosz Soma kiegyenlített. A házigazda természetesen ekkor sem dőlt hátra, sőt, a lendület szerencsére kitartott, és Bálint Gergő megszerezte a PTE-PEAC negyedik találatát, amire már nem érkezett válasz.

Ezzel a PTE-PEAC futsalcsapata begyűjtötte idénybéli első győzelmét, ami sokáig emlékezetes marad, hiszen ez a klub történelmének első élvonalbeli sikere.

PTE-PEAC–DEAC 4–3 (1–3)

Férfi Futsal NB I., kilencedik forduló. Pécs. Vezette: Wittner, Kovács G., Blum. PTE-PEAC: Molnár M. – Tóth M., Koller, Bartal, Vénosz. Cserék: Wilkesz, Bálint G., Molnár Cs., Pápai, Karamarkovic, Forró, Koronics, Spánitz, Hajnal. Vezetőedző: Élő Tibor. DEAC: Bazsányi – Berecz, Harmati, Garcia, Alves. Cserék: Faragó, Vass, Szatmári, Siska, Farkas, Tóth A., Magyar, Győri, Nyerges. Vezetőedző: Tihanyi Csaba.

Gólszerzők: Bartal (17.), Molnár Cs. (33.), Vénosz (36.), Bálint G. (38.), illetve Alves (2.), Garcia (3.), Tóth A. (15.).

Ez következik (10.30.): SG Kecskemét Futsal–PTE-PEAC (18.30).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában