Kézilabda

2023.10.18. 10:33

Újabb sztárgárda látja vendégül a Mislenyt

Bizonyos értelemben nem voltak kegyesek a kézilabdázás istenei a Kozármisleny SE női csapatával, amikor úgy döntöttek, hogy a két sztárgárdával egymást követően kell megküzdeniük. A Győrt követően szerdán 18.00-kor a Ferencváros fogadja az együttest az NB I. 6. fordulójában.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Nem az a mérkőzés jön a Kozármisleny számára, ahol a pontok növelése miatt kellene aggódnia, hiszen a Ferencváros nem véletlenül százszázalékos a ligában mindenkit kiütve. Ennek ellenére értékes tapasztalatot szerezhetnek, amit majd a hétvégén majd a későbbiekben, a hasonló játék­erőt képviselő együttesek ellen kamatoztathatnak. Ráadásul az szerencsés lehet, hogy az ilyen kihívások után jönnek majd az olyan ellenfelek, mint a Fehérvár, a Békéscsaba, vagy éppen a Vasas, amelyek hasonló pozícióban vannak. 

Persze ez nem azt jelenti, hogy már jó előre feladnák a csatát, hiszen amikor a feljutásért harcoltak, épp ilyen meccseket akartak játszani, de itt már a tisztes helytállás is megsüvegelendő. 

– A Győr után ismét egy magas színvonalú csapattal játszunk – nyilatkozta Szatmári Melinda a klub honlapján. – Úgy gondolom, mindig megtiszteltetés ilyen csapatok ellen játszani, és a saját bőrünkön érezni, hogy milyen tempót tudnak diktálni. Számunkra ezek jó erőpróbák, hogy hol tartunk, és miben kell még fejlődnünk. Ahhoz, hogy jó mérkőzést játszunk ellenük, nem szabad feltartott kézzel a pályára lépnünk, és fegyelmezettnek kell lennünk. Szeretnénk jó periódusokat produkálni a mérkőzésen, amelyekből később építkezhetünk és erőt meríthetünk. Szeretnénk az első perctől az utolsóig küzdeni. Tanulni szeretnénk az ilyen mérkőzésekből, hogy később a riválisaink ellen kamatoztatni tudjuk ezeket. Reméljük, hogy a szurkolóink ide is elkísérnek minket! 

A szerdai program: Ferencváros–Kozármisleny, Mosonmagyaróvár–Debrecen (18.00) 

Az állás: 1. Győr (7 mérkőzés) 12 pont, 2. Ferencváros (5 m.) 10, 3. Debrecen (5 m.) 10, 4. Mosonmagyaróvár (6 m.) 10, 5. Kisvárda (6 m.) 7, 6. Budaörs (5 m.) 5, 7. NEKA (5 m.) 4, 8. Vác (6 m.) 4, 9. Dunaújváros (5 m.) 4, 10. Vasas (6 m.) 4, 11. Kozármisleny (5 m.) 2, 12. Békéscsaba (5 m.) 2, 13. Alba Fehérvár (5 m.) 1, 14. MTK Budapest (5 m.) 1. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában