Úszás

2023.11.07. 18:10

A város reménysége, Jászó Ádám is utazik a bukaresti rövidpályás Európa-bajnokságra

Móga Richárd

Forrás: PSN Zrt./Jászó Ádám

Fotó: Istvan Derencsenyi

Nyolc férfi és tizenkét magyar női versenyző állhat majd rajthoz a decemberi, bukaresti rövidpályás Európa-bajnokságon, köztük a pécsi óriás, Jászó Ádám is.

A kapitány előterjesztésében több mint húsz úszó szerepelt, ugyanakkor többen jelezték, hogy különböző okokból nem kívánnak indulni a rövidpályás Eb-n. Például a nyíltvízi válogatott két ásza, Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid: mindketten a bukaresti eseményt közvetlenül megelőző madeirai Világkupára készülnek gőzerővel, Rasovszky pedig emellett még az egyetemi záróvizsgáját is decemberben teszi le. A Debrecenben szintén parádézó Sárkány Zalán a nagypályás versenyeket – így a Győr Opent – favorizálja, mivel egyre jobb formába lendülve esélye lehet az olimpiai A-szint elérésre több távon is. Ugyanezen okból, azaz az olimpia szint teljesítése érdekében hagyja ki az Eb-t Sebestyén Dalma és Mihályvári-Farkas Viktória, Kapás Boglárka pedig még nem döntött: meglehet, csak egy-két napra utazik ki az Eb-re, amikor a 400 vegyes esedékes.

A csapat tagjai: Holló Balázs, Jászó Ádám, Kovács Benedek, Márton Richárd, Nell Olivér, Németh Nándor, Szabó Szebasztián, Zombori Gábor, Flück Nóra, Jackl Vivien, Jakabos Zsuzsanna, Kapás Boglárka, Késely Ajna, Komoróczy Lora Fanni, Molnár Dóra, Nagy Napsugár, Pádár Nikolett, Senánszky Petra, Szabó-Feltóthy Eszter, Ugrai Panna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában