Labdarúgás

2023.11.05. 09:00

Az éllovas ellen kellene a hullám tetején maradnia a PMFC-nek

Zakatol tovább a labdarúgó NB II., s ami még fontosabb, benne a két baranyai együttes is. A PMFC a szombathelyi sikerét követően az éllovas Győr ellen növelheti tovább pontjai számát vasárnap 13 órától, míg a Misleny a Gyirmót elleni mentés után most az újonc BVSC-Zuglónál bizonyíthat azzal egy időben.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Nem a legegyszerűbb feladatot állították a gödörből kikászálódni készülő PMFC elé a labdarúgás istenei, hiszen a hét mérkőzés után Szombathelyen végre nyerő pécsiekhez az éllovas érkezik vasárnap. Azt tudjuk, hogy Helesfay Donátra és a védőire nyugodtan támaszkodhat a gárda, hiszen még mindig a legkevesebbszer vették be az ellenfelek a pécsi kaput, azonban most egy olyan támadóalakulat lép vele szemben pályára, amely túlszárnyalja a mezőnyt. Az ETO már 33 gólnál tart, ez néggyel több, mint a Vasasé, illetve kilenccel, mint a Mislenyé. Az e-téren leggyengébb PMFC-hez képest brutális a szakadék, huszonnyolc találat van a két csapat közt. Ez a mérkőzés tipikusan az a találkozó lesz, ahol a mozdíthatatlan tárgy találkozik a mindent elsöprő erővel. Kérdés, melyik erényei érvényesülnek jobban.

Eközben persze a HR-Rent Kozármisleny sem fog unatkozni, hiszen a Gyirmót elleni pontmentés és a Magyar Kupa sikert követően a BVSC-Zuglóhoz látogat, hogy tovább növelje egységei számát a kiváló formában lévő Tóth Zoltán, Kirchner Krisztián és Horváth Péter vezetésével. Az épp a kieső zóna határán álló zuglóiak biztosan nem fogják könnyen adni a sikert a kék-fehéreknek, azonban a védelmük is elég gólképes. A Győr 4, a Mosonmagyaróvár és a Gyirmót 3-3, a Budafok, a Soroksár, a Kazincbarcika és a Vasas egyaránt 2-2 alkalommal vette be a kapujukat.

A vasárnapi program: PMFC–Győr, BVSC-Zugló–HR-Rent Kozármisleny, Gyirmót–Nyíregyháza, Kazincbarcika–Szombathely, Mosonmagyaróvár–Soroksár (13.00), Ajka–Tiszakécske, Csákvár–Siófok, Szeged–Budafok (17.00).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában