TCR World Tour

2023.11.19. 08:56

Megcsinálta! Újra a világ tetején Michelisz Norbert

Kvanduk Bence

Fotó: Sebastiaan Rozendaal

Történelmet írt Michelisz Norbert többször is ebben a szezonban, hiszen ő nyerte a z újonnan induló TCR World Tour első futamát, a 20. után pedig az ő fejére került a korona, így 2019 után visszatért a csúcsra, az akkor még WTCR bajnokává váló baranyai pilóta.

A záró versenyt jó helyzetből várta Makaóban. Ugyan a 10. pozícióból rajtolhatott a fordított rajtrácsos futamon, Rob Huff előtt 18, Yann Ehrlacher előtt 20 pont volt az előnye a összesítettben. Előbbi a hatodik, utóbbi a nyolcadik pozícióból várta a piros lámpák kialvását.

A rajtot mindhárman jól kapták el, a riválisok 2-2, Michelisz egy helyet javított, s ez az állás is a magyar versenyzőnek kedvezett. Hát még az, hogy több kiesés miatt jött a safety car, és befagyasztotta a pozíciókat. Az újraindításnál már szinte a verseny felénél járt a mezőny. Huff és Ehrlacher tovább javított helyzetén, azonban a brit koccant Urrutiával, s felnyílt a motorházteteje, így gyakorlatilag kiszállt a bajnoki címért folytatott harcból.

Az első helyen Frédéric Vervisch ért célba, majd Urrutia és Ehrlacher, a magyar versenyző a nyolcadik helyen futott be, ami épp elegendő volt ahhoz, hogy bajnokká váljon.

A bajnokság végeredménye: 1. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 440 pont, 2. Yann Ehrlacher (francia, Lynk & Co) 430 pont, 3. Rob Huff (brit, Audi) 414 pont, 4. Néstor Girolami (argentin, Honda) 346 pont, 5. Frédéric Vervisch (belga, Audi) 343.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában