Kosárlabda

2023.12.03. 19:47

Brutális második negyedet produkáltak, majd kiosztottak egy jókora pofont – (GALÉRIA)

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

Hazai bajnokival folytatódott az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapatának erőltetett menete, ráadásul a Vasas Akadémia próbált tenni azért, hogy bizony ismételten megszenvedjen a sikerért Jovan Gorec együttese, de ezúttal végül kijött a két klub közti különbség.

A fővárosi brigád egy hárompontossal kezdett, aztán viszont a házigazda lelassította ellenfelét. Ebben mondjuk kulcsszerepük volt a játékvezetőknek is, akiknek rengeteg dolguk volt már az első felvonásban is, köszönhetően többek között a küzdelmes párharcoknak.

Baranyai szempontból következett egy sokkal letisztultabb és koncentráltabb negyed, így gyakorlatilag hoppon maradt a Vasas Akadémia. Egy-egy labda ugyan behullott a vendégoldalon, de így is tetemes előnyre tett szert az NKA Universitas Pécs az első félidőben. Amíg a nagyszünetben a főszereplők és a drukkerek is szusszantak egyet, addig a PTE Brass Band színesítette az estét jól ismert dallamokkal.

Érdekesmód a harmadik etapban közel két percet kellett várni az első kosárra, sőt, az első pécsire ötöt, így annyira nem meglepő, hogy a szerb tréner az előny ellenére sem volt elégedett a látottakkal.

Különlegesség, hogy a Vasas Akadémia legeredményesebb játékosa Jáhni Zsófia Anna volt, akit jól ismerhetnek a baranyai kosárlabda szerelmesei, ugyanis a huszonnégy esztendős kiválóság sokáig a PINKK-Pécsi 424 csapatát erősítette. Mindenesetre sok oka nem volt az örömre, ugyanis az NKA Universitas Pécs a folytatásban tovább növelte a differenciát, így fölényes győzelmet aratott, s megszerezte negyedik győzelmét a bajnokságban.

NKA Universitas Pécs–Vasas Akadémia 75–43 (15–12, 28–7, 11–14, 21–10)
Női kosárlabda NB I., hetedik forduló. Pécs. Vezette: Frányó, Balog Gy., Nepp. NKA Universitas Pécs pontszerzői: SMAILBEGOVIC 14/6, WENINGER 13/9, Mérész 10, Williams 9, Kiss A. 8, Olawuyi 6, Laczkó S. 6, Rátkai 7, Tadic 2. Vasas Akadémia pontszerzői: JÁHNI 11/3, BOROS 7/3, Kádár 5/3, Gelei 5/3, Tóth O. 5, Madár E. 4, Madár K. 4, Salamon 2.

Ez következik (12.08.): Szigetszentmiklós–NKA Universitas Pécs (18.00).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában