Labdarúgás

2023.12.11. 14:20

Folytatódhat a tündérmese: a tornagyőzelem után az egész világ előtt bizonyíthatnak

Immáron harmadik alkalommal (2015, 2019, 2023) nyerte meg a Baranya Vármegyei válogatott a Területi Amatőrválogatottak Országos Nagypályás Tornáját, s ezzel egyedüli csúcstartója az együttes a rendezvénysorozatnak. Ráadásul ennek a sikernek köszönhetően Nagy Gábor alakulata bizonyíthat jövőre az UEFA Regions’ Cup selejtezőjén.

Móga Richárd

Fotó: SIPOS HAJNALKA

Egy hete ilyenkor még annak lehetett örülni, hogy a Baranya Vármegyei Amatőrválogatott a Területi Amatőr Válogatottak Országos Torna Közép- és Délnyugat-Magyarországi Regionális csoportjának mérkőzéseit sikerrel vette, így veretlenül és csoportelsőként jutott be az országos döntőbe.

Az elmúlt esztendőkben egyébként a válogatottak közül Baranya volt a legsikeresebb, amely az elmúlt két alkalommal megnyerte a regionális csoportot, és az országos négyes döntőben 2019-ben a végső sikert is elérte. Ráadásul tavaly sem állt messze a bravúrtól az együttes, akkor a második helyet sikerült elcsípni.

Az idei négyesdöntőnek a ceglédi Malomtó széli Zsengellér Gyula Sporttelep adott otthont, a tét pedig igencsak nagy volt, hiszen a győztes az idei sorozat legjobb magyarországi amatőrválogatottjának mondhatja magát, továbbá kvalifikál az UEFA Regions’ Cup 2024-ben sorra kerülő selejtezőjére, ahol – később kijelölendő helyszínen – török, szlovén és San-Marino-i vetélytársak ellen mérkőzhet meg.

A szombati játéknapon zajlottak az elődöntők, mikoris Nagy Gábor legénysége Győr-Moson-Sopron vármegye legjobbjaival küzdhetett meg. A Villány gólgyárosa, Wiesner Szabolcs két találattal segítette együttesét, plusz a komlói Lezsák Lázár is mattolt. A találkozó végére a nagy különbség ugyan elolvadt, de végül a győzelem nem forgott veszélyben (3–2). Korábban, az elődöntő másik ütközetén Békés vármegye lenullázta a gyakorlatilag egész meccset emberhátrányban játszó Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyét (2–0).

Utóbbi a bronzmeccsen is tehetetlennek bizonyult, így a győriek magabiztosan megszerezték a bronzérmet, de a finálé több izgalmat és feszültséget tartogatott. Wiesner jó szokásához híven ismételten feliratkozott a gólszerzők közé, az ötvenkettedik percben pedig a Lovászhetény-Pécsvárad támadója, Szentes Krisztián megduplázta az előnyt. Röviddel később a rivális tizenegyese, Miszlai László elkaszálta az egyik baranyai spílert, ekkor pedig kissé elszabadultak az indulatok. Nagy Gábor is heves reklamálásba kezdett, asszisztense, Tóth Máté pedig besárgult. Mindenesetre talán ez is kellett ahhoz, hogy a játékosok elhiggyék, hogy mindenki vállszélességgel mögöttük van, így a hátralévő időben nem is változott az eredmény (2–0), s ezzel Baranya vármegye végzett az élen.

Wiesner Szabolcs, a csapat gólvágója: – Először is gratulálok az egész stábnak, a csapatnak, mindenki belerakta a melót előző hétvégén és most is, és ez abszolút kifizetődött. A játék, amit képviseltünk minden játékosnak feküdt, és nagyon jól működött. Kicsit furcsa is volt, mert olyan volt, mintha már több éve folyamatosan egy csapatba játszana mindenki. Ez a csapategység volt szerintem a döntő szempont. Nagyon örülök, hogy így alakult, és persze annak is, hogy a játékommal és gólokkal tudtam segíteni az együttest. Nagy megtiszteltetés, hogy én lettem a legjobb játékos, ez biztos egy örök emlék marad, de mégegyszer mondom, ez a többiek nélkül nem ment volna! Biztos vagyok benne, hogy ezzel a kerettel és szívvel a folytatásban is tudunk maradandót alkotni. Hajrá Baranya!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában