Kosárlabda

2024.01.07. 20:08

Brutális pofont kapott Curtis párjának csapata Pécsen

Gyakorlatilag felmosta a padlót ellenfelével az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata, így sikerült győzelemmel kezdeni az erőltetett menetet. Sok idő nincs a regenerálódásra, hiszen csütörtök délután már Törökországban kellene maradandót alkotni.

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

A 2024-es esztendő első tétmeccsére készülhetett az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata, ráadásul ezzel elkezdődött egy brutális menet, ugyanis Jovan Gorec együttese húsz nap alatt hat mérkőzést játszik.

A tizedik fordulót megelőzően nem lehetett nagy izgalmakat várni, hiszen a sokra hivatott alakulatok papíron esélytelenebb ellenfeleket kaptak. Ennek fényében a Sopron, a DVTK és a Győr is magabiztos győzelmet aratott. Ez némileg frusztrálhatta a pécsi klubot, de a még siker nélkül álló sereghajtó Cegléd ellen nem lehetett kifogás.

A házigazda az első pillanattól kezdve magas hőfokon égett, így Williams és Wallace vezényletével már az első negyedben sikerült egy tizennégypontos előnyre szert tenni. Na de a népszerű magyar rapper, Curtisnek a párja, Barnai Judit próbálta hátára venni a vendégcsapatot, így hiba lett volna egy percig is kiengedni. A fókusszal és a motivációval nem is volt gond a második etap során sem, ugyanis harmincegy egységig jutott a Pécs, így tovább duzzadt a különbség.

A folytatásban sem engedte hátradőlni lányait a baranyai tréner, de közben mindenkinek lehetőséget adott, sőt, Halmágyi kivételével mindenki be is talált. A Cegléd becsülettel küzdött, de ezúttal esélye sem megismételni a 2020-as bravúrt, mikoris utoljára nyert a pesti klub ebben a párharcban.

NKA Universitas Pécs–VBW CEKK Cegléd 98–50 (25–11, 31–17, 21–11, 21–11)
Női kosárlabda NB I., tizedik forduló. Vezette: Németh P., Jankovics, Nepp. NKA Universitas Pécs pontszerzői: WALLACE 23/21, MÉRÉSZ 17/3, WILLIAMS 13, Kiss A. 10/3, Tadic 9/3, Simon Zs. 8, Smailbegovic 3, Rátkai 4. Cegléd legjobb pontszerzői: SZIRONY 17/9, BARNAI 12.

Ez következik (01.11.): Bellona Kayseri–NKA Universitas Pécs (16.30).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában