Labdarúgás

2024.01.09. 09:30

Ezúttal a baranyai sípmesterek rúgták a bőrt, ráadásul igencsak eredményesen

Immáron tizenhetedik alkalommal rendezték meg a Síp­mester Fesztivált, amelynek keretein belül négyszáz labdarúgó-játékvezető mérhette össze tudását Veszprémben, ahol a Baranya Vármegyei Játékvezető Válogatott bronzérmet szerzett.

Móga Richárd

Fotó: FULOP ILDIKO

A kispályás tornán az együttesek négy csoportban kezdték meg a küzdelmet, majd a legjobb első két helyezett bekerült a felsőházba, a többi gárda pedig az alsóházban folytatta a küzdelmet. 
A C-csoportba került a baranyai brigád, és két döntetlennel (2–2, 0–0), valamint két győzelemmel (3–0, 1–0) az élen zárt, megelőzve Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Hadú-Bihar és Zala vármegye legjobbjait. 
A felsőházba jutott nyolc alakulat egyenes kieséses rendszerben folytathatta a torna győztese címért vívott harcot: a negyeddöntőben jöhetett a Budapest elleni küzdelmesnek ígérkező ütközet, de a büntetőpárbajig egyik oldalon sem zörrent meg a háló. Aztán 3–2-re sikerült legyűrni a főváros bíráit, így lehetett készülni az elődöntőre, ahol Bács-Kiskun volt a kihívó. Sáfárik Patrik és Nagy Norbert is feliratkozott a gólszerzők közé, de a rivális háromszor mattolt, s ezzel a harmadik helyért lehetett tovább hajtani. 
Ez az összecsapás hat találatot tartogatott, azonban Maml Zoltán vezényletével, aki kettőt is vállalt, négynél állt meg az együttes, ezt pedig a Békés Vármegyei Játékvezető Válogatott bánhatta. 

A XVII. Sípmester fesztivál végeredménye: 1. Szabolcs-Szatmár-Bereg 2. Bács-Kiskun 3. Baranya 4. Békés 5. Fejér 6. Pest 7. Budapest 8. Győr-Moson-Sopron 9. Heves 10. Jász-Nagykun-Szolnok 11. Borsod-Abaúj-Zemplén 12. Csongrád-Csanád 13. Komárom-Esztergom 14. Veszprém 15. Hajdú-Bihar 16. Somogy 17. Zala 18. Tolna 19. Vas 20. Nógrád. 

A Baranya Vármegyei játékvezető-válogatott: Bene Roland, Güldner Ádám, György Balázs, Horváth György, Laki Fülöp, Maml Zoltán, Mehringer Csaba, Nagy Norbert, Pap Tamás, Sáfárik Patrik, Szkrajcsics Péter, Véghelyi Zoltán. 

Stábtagok: Ábrahám Attila – edző, Nagy Zsolt csapatvezető, Resch András – delegált játékvezető, Nagy István JB elnök, Szigeti Szabolcs – elnökségi tag, Szolnoki György – elnökségi tag, Zierkelbach Péter – országos kerettag játékvezető.

Forrás: MLSZ Veszprém Vármegyei Igazgatóság hivatalos oldala

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában