Ökölvívás

2024.01.24. 14:20

Kőkemény pofonokat osztott ki a pécsi lány – (VIDEÓ)

Móga Richárd

Forrás: PVSK

Az idei esztendőben immáron hatvannyolcadik alkalommal rendezték meg a Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyt Debrecenben, ahol összesen százhuszonöt hazai és külföldi tehetség mérettette meg magát. Az indulók között ott volt a PVSK kiválósága, Hoffmann Réka (+81 kg) is. A viadal színvonalát jól bizonyítja, hogy Ukrajna, Lengyelország, Mongólia és Kazahsztán legjobbjai is kesztyűt húztak.

A fináléban a pécsi lány az ukrán felnőtt Európa-bajnok, Lovchynska Maria ellen bizonyíthatott, de végül megosztott pontozással alulmaradt, így ezüstérmet szerzett. Ennek ellenére edzője, Alvics Gyula igencsak elégedett volt tanítványával.

– Nagyon elégedett vagyok, hiszen Réka az elmúlt három évben az ukrán hölgy ellen háromszor is küzdött, és most volt a legjobb mérkőzése – nyilatkozta a klub hivatalos oldalának Alvics. – Óriási meccs volt, nagy küzdelem, igazi szoros csata. Végigment a három menet, amit erővel is bírt Réka, és a megosztott pontozás is jelzi, hogy az előző mérkőzésekhez képest sokat fejlődött, még azt is mondom, talán meg is nyerhette volna a találkozót, de nagyon szép eredmény az ezüstérem is.

Az eredményhirdetést követően jól láthatóan Hoffmann Réka sem volt csalódott, de most már gőzerővel készül trénerével az Európa-bajnokságra.

– Mosolyogtam, örültem az eredménynek – mesélte a baranyai sportoló. – Ahogy biztos látni is lehetett, mintegy 25 kilóval nehezebb volt nálam, és talán ezért is sokat szabálytalankodott. A mérkőzés tanulságát levonva, még több izomerőt kell rám pakolni, és bár abszolút végig bírtam a meneteket, erőnlétemen is lehet javítani. Ehhez sok jó ellenfél kellene, akikkel edzőmérkőzéseket lehetne játszani. Ezen dolgozunk edzőmmel, Alvics Gyulával, és készülünk az Európa- bajnokságra. Nekem február elején még vizsgáim is lesznek az egyetemen, azokra is készülnöm kell.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában