Labdarúgás

2024.01.29. 20:30

Sikerre éhes a rajtnál beragadt címvédő Ócsárd

Kissé beragadt az Autó City Volkswagen Vármegyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság rajtjánál a címvédő Ócsárd labdarúgócsapata, így bőven volt feladata a sokat látott vezetőedzőnek, Sütő Lászlónak, aki nyilatkozott lapunknak a szezont megelőző célokról, a pontvadászatról, valamint az esetleges téli igazolásokról is.

Móga Richárd

Forrás: Facebook

Fotó: Csoban Robert

– Milyen célt tűztek ki maguk elé a szezont megelőzően?
– A tavalyi évben megszerzett bajnoki-cím, valamint a MOL Magyar Kupa főtáblára kerülés után úgy mentünk neki az idei idénynek, hogy szeretnénk minél jobban szerepelni, de igazából konkrét célkitűzés ezúttal nem volt.

– Erős mezőny gyűlt össze. Ön szerint ez az elmúlt évek legerősebb pontvadászata?
– Kétségtelen, hogy érdekes a 2023/24-es Autó City Volkswagen Vármegyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság. Az elmúlt szezonokat tekintve sokkal kiegyensúlyozottabb most a mezőny, ez nem vitás, sőt, talán ki is lehet jelenteni, hogy erősebb is.

– Mennyire elégedett az együttes őszi teljesítményével?
– Döcögősen indultunk, a szezon elején sajnos beragadtunk a rajtnál. Négy meccs alatt három pontot gyűjtöttünk, tehát finoman szólva sem volt álomszerű a kezdés, de úgy gondolom, hogy az idő haladtával sikerült rendet rakni a fejekben. Sajnos mentálisan is voltak problémák, plusz minden labdarúgócsapat általában a címvédőt szeretné a leginkább elkapni, így nem voltunk/vagyunk könnyű helyzetben.

– Nagy játékosmozgás várható a klub háza táján?
– A téli időszakban sosem egyszerű igazolni, de biztosíthatok mindenkit, hogy egy-két fiatal labdarúgó érkezni fog még a tavaszi idényig. Távozó egyelőre nincs, de a pontvadászat folytatásáig még sok víz lefolyik a Dunán.

– Milyen tavaszi szerepléssel és végső helyezéssel lenne elégedett?
– Jelenleg az ötödik helyen vagyunk, tehát azt mondhatom, hogy a bajnokságban egy dobogós helyezéssel mindenképp elégedett lennék. A Baranya Vármegyei Kupában a 2022/23-as kiírásban finálét játszhattunk, egy igencsak eredményes menetelést tudhattunk magunk mögött, így idén is szeretnénk legalább addig jutni, amíg helyet nem kapunk a jövő évi MOL Magyar Kupa főtábláján.

Torghelle, Huszti, Priskin és Nikolic ellen is tesztelhettek

Már gőzerővel készülnek a tavaszi rajtra a Baranya vármegyei labdarúgócsapatok, így természetesen az Ócsárd sem vesztegeti idejét.

Ott a Téli Műfüves Bajnokság, ami tökéletesen biztosítja az egyesületek téli felkészülését.

Sütő László legénysége ennek a tornának a keretein belül már három találkozót is maga mögött tudhat. A nyitányon az egy osztállyal feljebb szereplő Siklós ellen 4–3-ra kikapott az Ócsárd, de a Harkány ellen nem kegyelmezett (1–10), legutóbb pedig a vármegye egyben sziporkázó PTE PEAC II. ellen sikerült kétgólos hátrányból talpra állni.

Az elmúlt hétvégén pedig egy jótékonysági rendezvényen lehetett tesztelni, méghozzá olyan játékosok ellen, mint Torghelle, Huszti, Priskin, Nikolic.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában